Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Τρεις νέες συνεργασίες με λαϊκές αγορές εγκαινιάστηκαν μέσα στον Νοέμβριο στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» με σκοπό τη διάσωση και προσφορά περισσευούμενων φρούτων και λαχανικών από λαϊκές αγορές.
Καθημερινά η ομάδα του Μπορούμε σώζει & προσφέρει χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας επισιτιστικά με αυτόν τον τρόπο πολλές δεκάδες φορείς..
Στην πρόσφατη συνάντηση όλων των συνεργατών του ευρωπαϊκού έργου SavingFood στην Αμβέρσα, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο..
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στην 3η συνεδρίαση των μελών της Πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Οι 2 βασικοί άξονες δράσεις του Μπορούμε είναι η διάσωση & προσφορά φαγητού και τροφίμων σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας καθώς και η ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα της σπατάλης τροφίμων.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η KPMG διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εθελοντική δράση «Cook for Good» με σκοπό την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Μετά από επικοινωνία που είχαμε πρόσφατα με το Δήμο Βύρωνα, μας ενημέρωσαν ότι ξεκινούν τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού συσσιτίου για να στηρίξουν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη στην περιοχή.
Οι «κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ σχετικά με τη δωρεά τροφίμων», ένα βασικό παραδοτέο του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, εκπονήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τα μέλη της πλατφόρμας της ΕΕ για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, στην οποία συμμετέχει ενεργά και το Μπορούμε.