Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Όλες οι δράσεις του Μπορούμε, πάντα με στόχο τη μείωση της σπατάλης φαγητού καθώς και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς...
Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις πολλές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων σε όλο τον κόσμο, έχουν προκύψει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.
Το Μπορούμε επιλέχθηκε μαζί με την «PRAKSIS» και την κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017.
Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχουμε στη δεύτερη συνεδρίαση της πλατφόρμας της Ε.Ε. για την Απώλεια και τη Σπατάλη των Τροφίμων. Μας τιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι το Μπορούμε έχει επιλεγεί να συμμετέχει στις εργασίες της ευρωπαϊκής αυτής ομάδας εμπειρογνωμόνων.
Η σπατάλη τροφίμων μπορεί να συντελεστεί σε πολλά σημεία της διατροφικής αλυσίδας, όπως για παράδειγμα από αστοχίες παραγωγής εταιρειών εστίασης, από τις οποίες περισσευούν συχνά φαγητά που είναι άριστα ποιοτικά αλλά δυστυχώς θα καταλήξουν στα σκουπίδια.
Ευχαριστούμε θερμά την Vodafone Greece για την έμπρακτη στήριξη του προγράμματος μας «Μπορούμε στο Σχολείο», η οποία μεταφράζεται τους τελευταίους 4 μήνες σε 3.000 μαθητές που είχαν την ευκαιρία να μάθουν με διαδραστικό και διασκεδαστικό τρόπο γιατί είναι καλό να μη σπαταλούμε τρόφιμα, να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας και πόσο όμορφο είναι να είσαι εθελοντής!
Είχαμε την τιμή και τη χαρά να συμμετάσχουμε στο συνέδριο REFRESH Food Waste 2017 στο Βερολίνο, που είχε ως στόχο τη «διασύνδεση των πρωταθλητών στην πρόληψη και τη μείωση της σπατάλης φαγητού και την αξιοποίηση των περισσευούμενων τροφίμων».
Ο Σύλλογος Πνοή Ελπίδας είναι μια οργάνωση που ξεκίνησε τη δράση του το 2013 στο Τριάδι της Θεσσαλονίκης με σκοπό την υποστήριξη οικογενειών, ατόμων και φορέων που έχουν ανάγκη τροφίμων, ειδών υγιεινής, ρούχων και άλλων βασικών ειδών.