Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Θερμές ευχαριστίες στον Γαστρονόμο και την Καθημερινή που ανάμεσα σε όλες τις προετοιμασίες για τη μεγάλη τους γιορτή «10 χρόνια Βραβεία Ποιότητας», φρόντισαν να επικοινωνήσουν με το Μπορούμε προκειμένου να μη πάει «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη».
Ο Όμιλος για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων έχει δημιουργήσει και λειτουργεί Κοινωνικές Δομές Άμεσης Καταπολέμησης της Φτώχειας..
Πού προκύπτουν περισσευούμενα τρόφιμα; Σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων, το εμπόριο τροφίμων, τους χώρους εστίασης έως και τα νοικοκυριά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα που διεξάγει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη σήμανση της ημερομηνίας λήξης στα τρόφιμα και την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.
Άλλη μία πολύ δημιουργική σχολική χρονιά, έφτασε στο τέλος της! Και μπορεί το σχολικό κουδούνι να χτύπησε τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου, για το πρόγραμμα όμως «Μπορούμε στο Σχολείο» ..
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φέτος το καλοκαίρι συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Σιθωνία, Χαλκιδικής στο πλαίσιο του προγράμματος τους Cooking for Charity..
Πάνω από 36 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών, προσφέρθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017 από τις 10 λαϊκές αγορές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Μπορούμε στη Λαίκή"..
Μέσω του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» του Μπορούμε, πέρα από βασικά είδη διατροφής, προσφέρονται επίσης και τρόφιμα, στα οποία άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη..