;

Μπορούμε στο Τρίγωνο: Ομαδική δράση προσφοράς & διάδοσης του μηνύματος «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»

Παρ 20 Οκτωβρίου 2017

Είναι ξεχωριστή η χαρά μας για την όμορφη γιορτή που διοργανώσαμε μαζί με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου του δήμου Αθηναίων, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Διατροφής.

Για όλους τους παρακάτω και ακόμη περισσότερους λόγους!

Μια δημιουργική συνεργασία με το Πρόγραμμα Αναβάθμισης Εμπορικού Τριγώνου, καθώς και με τοπικούς φορείς, οργανώσεις και επιχειρήσεις στη γειτονία μας.

Δεκάδες εθελοντές γεμάτοι χαμόγελο και διάθεση να προσφέρουν. Τρεις ενθουσιώδεις πρεσβευτές του μηνύματός μας «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη», οι σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου, Μιχάλης Ηρωγλίδης και Στέλιος Μαστοράκος, που συντόνιζαν με κέφι την ομάδα των εθελοντών και, παράλληλα, ενημέρωναν τους παρευρισκόμενους για το ζήτημα της σπατάλης φαγητού.

Ενεργοί πολίτες που θέλησαν να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να βοηθήσουν στις δράσεις διάσωσης & προσφοράς τροφίμων μέσω του Μπορούμε και της νέας διαδικτυακής πλατφόρμας SavingFood. Καινούργιοι φίλοι του Μπορούμε, τα παιδιά με τα οποία οι εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο» είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για το πρόβλημα της σπατάλης τροφίμων, τον εθελοντισμό και την κοινωνική προσφορά.

Εκατοντάδες κιλά φρούτα και λαχανικά που είχαν σώσει οι εθελοντές του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή». 600 θρεπτικές και νόστιμες σαλάτες που ετοιμάστηκαν και προσφέρθηκαν στο συσσίτιο του Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ).

Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους όσοι συμμετείχαν στη μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα στην ομαδική αυτή δράση προσφοράς, ευαισθητοποίησης για το θέμα της σπατάλης τροφίμων, και διάδοσης του μηνύματος "Καμία μερίδα φαγητού χαμένη"!

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνουμε σε όλους τους εθελοντές που μας υποστήριξαν, και στην ομάδα της Ethelon που είχαμε τη χαρά να έχουμε μαζί μας! Ευχαριστούμε τη Σύλβια Κοτρώτσου επιπλέον και για τα όμορφα φωτογραφικά στιγμιότυπα όλων των δράσεων.

Για την υποστήριξή τους στην υλοποίηση της εκδήλωσης ευχαριστούμε τις εταιρείες ISS για τη χορηγία της σε είδος, την RGB Studios για τη φωτογραφική κάλυψη, την Προμηθευτική για την παραχώρηση καροτσιών καθώς και τις εταιρείες dreamtent  και SKGECOSHOP για τη μερική στήριξη.