Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Πού προκύπτουν περισσευούμενα τρόφιμα; Σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας από την αγροτική παραγωγή και τη μεταποίηση τροφίμων, το εμπόριο τροφίμων, τους χώρους εστίασης έως και τα νοικοκυριά.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση συμμετοχής σε έρευνα που διεξάγει αυτή την περίοδο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τη σήμανση της ημερομηνίας λήξης στα τρόφιμα και την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων.
Άλλη μία πολύ δημιουργική σχολική χρονιά, έφτασε στο τέλος της! Και μπορεί το σχολικό κουδούνι να χτύπησε τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου, για το πρόγραμμα όμως «Μπορούμε στο Σχολείο» ..
Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή που φέτος το καλοκαίρι συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort στη Σιθωνία, Χαλκιδικής στο πλαίσιο του προγράμματος τους Cooking for Charity..
Πάνω από 36 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών, προσφέρθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017 από τις 10 λαϊκές αγορές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Μπορούμε στη Λαίκή"..
Μέσω του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» του Μπορούμε, πέρα από βασικά είδη διατροφής, προσφέρονται επίσης και τρόφιμα, στα οποία άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη..
Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε την ευλογία να δεχόμαστε, σε συνεργασία με το The Hellenic Initiative Australia, εξαιρετικούς και αξιοθαύμαστους εθελοντές από την Αυστραλία, οι οποίοι, ενώ έρχονται για τις διακοπές τους, επιθυμούν να στηρίξουν τις δράσεις του Μπορούμε.
Σε μία ακόμα επιτυχημένη, ομαδική προσπάθεια εξελίχθηκε η φύτευση τομάτας στις αρχές Ιουνίου στον Λαχανόκηπο του Μπορούμε..