Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Πάνω από 36 τόνοι φρέσκων φρούτων και λαχανικών, προσφέρθηκαν από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούνιο του 2017 από τις 10 λαϊκές αγορές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα "Μπορούμε στη Λαίκή"..
Μέσω του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά Τροφίμων» του Μπορούμε, πέρα από βασικά είδη διατροφής, προσφέρονται επίσης και τρόφιμα, στα οποία άνθρωποι που βρίσκονται σε ανάγκη..
Εδώ και μερικούς μήνες έχουμε την ευλογία να δεχόμαστε, σε συνεργασία με το The Hellenic Initiative Australia, εξαιρετικούς και αξιοθαύμαστους εθελοντές από την Αυστραλία, οι οποίοι, ενώ έρχονται για τις διακοπές τους, επιθυμούν να στηρίξουν τις δράσεις του Μπορούμε.
Σε μία ακόμα επιτυχημένη, ομαδική προσπάθεια εξελίχθηκε η φύτευση τομάτας στις αρχές Ιουνίου στον Λαχανόκηπο του Μπορούμε..
Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας δύο από τα βίντεο που έχουμε δημιουργήσει σχετικά με το ζήτημα της σπατάλης τροφίμων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “SavingFood”..
Δείτε εδώ την αναφορά που έγινε για το πρόγραμμα"Μπορούμε στη Λαϊκή" και για το πως ακριβώς λειτουργεί, στις 24 Ιουνίου 2017 στην εκπομπή "Διάλογος"στην ΕΤ3.
Όλες οι δράσεις του Μπορούμε, πάντα με στόχο τη μείωση της σπατάλης φαγητού καθώς και την αύξηση της επισιτιστικής προσφοράς...
Τα τελευταία χρόνια, χάρη στις πολλές έρευνες που έχουν γίνει σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων σε όλο τον κόσμο, έχουν προκύψει πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία.