Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Με χαρά μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχουμε στην έκτη συνεδρίαση της πλατφόρμας της Ε.Ε. για την Απώλεια και τη Σπατάλη των Τροφίμων.
Το συναίσθημα που δημιουργείται βλέποντας εθελοντές να διαδίδουν το μήνυμά μας είναι συγκινητικό. Ο Ηλίας Χάντζος είναι μέλος της ομάδας εθελοντών του Μπορούμε από το 2015...
Πριν από 3 χρόνια επικοινώνησε μαζί μας ένα μέλος της Σχολής Ικάρων που ήταν πολύ προβληματισμένο από το φαγητό που τυχαίνει να περισσεύει κάποιες μέρες στη Σχολή.
Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση καταλήγει στα απορρίμματα και ότι σε κάθε Ευρωπαίο αντιστοιχούν -κατά μέσο όρο- 173 κιλά τροφίμων που σπαταλώνται;
Με την ένταξη δύο νέων λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη (στην Σταυρούπολη (Μεσολογγίου και Βενιζέλου) και στην Ξηροκρήνη) το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» πραγματοποιείται πλέον σε 19 λαιϊκές στην Αθήνα και 6 στη Θεσσαλονίκη.
Ο Δήμος Φυλής, στην προσπάθεια του να ανακουφίσει και να στηρίξει τις καθημερινές ανάγκες των οικογενειών που έχουν οικονομικές δυσκολίες στην περιοχή του έχει δημιουργήσει ένα Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Πριν λίγο καιρό είχαμε την χαρά και τιμή να συνεργαστούμε ξανά με το πρόγραμμα Future Leaders, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίξει νέους απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων ώστε να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας ως ικανά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένα στελέχη.
Πριν μερικές μέρες ταξιδέψαμε στις Βρυξέλλες και είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στη συνάντηση της υπο-ομάδας «Δράση και Εφαρμογή» της πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων.