Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Αντλήστε έμπνευση από τις δημιουργικές ιδέες και συνταγές που μοιράζονται μαζί μας αγαπημένοι food bloggers για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τρόφιμα και φαγητό που περίσσεψαν, και να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Άσυλο Ανιάτων ενημερωθήκαμε ότι εξαιτίας επισκευών που πρέπει να γίνουν στην κουζίνα τους και οι οποίες θα κρατήσουν μια εβδομάδα θα χρειαστούν την υποστήριξή μας για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα 150 άτομα που σιτίζουν καθημερινά.
Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωητήρος στην Καλλιθέα έχοντας εδώ και πολλά χρόνια κοινωνικό έργο, στηρίζει καθημερινά μέσω συσσιτίου 375 άτομα, με φαγητό μαγειρεμένο με όρεξη, αγάπη και χαρά από τις εθελόντριες του ναού.
Καθημερινά, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες δωρητές τροφίμων, μεταξύ των οποίων και εταιρείες, οι οποίες αν και δεν δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και της εστίασης, συμβάλλουν ενεργά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Έχουμε τη χαρά από το 2012 να συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο NOVOTEL ATHENES, που από την αρχή της δράσης μας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Μπορούμε για την μείωση της σπατάλης φαγητού, η οποία είναι και στη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.
Περισσότερα από 630 κιλά φρούτα και λαχανικά έσωσαν και προσέφεραν μέσα σε λίγες ώρες οι εθελοντές της εταιρείας JTI με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Μάνδρας-Ειδυλλίας στηρίζει σε μηνιαία βάση πάνω από 500 οικογένειες που έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.
Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ανακοινώσουμε ότι 5 φοιτητές του τμήματος Executive MBA του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος σε συνεργασία με το Μπορούμε, διεξάγουν μια έρευνα με στόχο την εξεύρεση των κύριων αιτιών και του μεγέθους της σπατάλης φαγητού στα ελληνικά νοικοκυριά.