Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Με αφορμή τις δυσμενείς καταστάσεις της εποχής που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, η εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ επικοινώνησε μαζί μας για να προσφέρει, για μία ακόμη φορά, μια ανάσα δροσιάς σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Μία από τις πιο όμορφες εμπειρίες στο πλαίσιο των δράσεων του Μπορούμε είναι η ενασχόληση μας με παιδιά, πάντα στην προσπάθεια μας να συζητήσουμε μαζί τους για έννοιες όπως η σπατάλη τροφίμων, ο εθελοντισμός και η κοινωνική προσφορά γενικότερα.
Τι πιο ωραίο, όταν φτάνεις το πρωί στο Σπίτι του Μπορούμε και ενημερώνεσαι ότι υπάρχουν νέες προσφορές τροφίμων προς δικτύωση, όπως η προσφορά σε 3.072 σταφιδόψωμα που λάβαμε πριν μερικές μέρες από την εταιρεία Γρηγόρης Μικρογεύματα.
Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την όμορφη γιορτή που διοργανώσαμε με τον Δήμο Χαλανδρίου, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (16/10).
Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα «Μπορούμε στο Σχολείο», ξεκίνησε πριν 3 χρόνια και έχει ως βασικό σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών για το θέμα της σπατάλης του φαγητού.
Διαβάστε ευφάνταστες ιδέες της Madame Ginger για το πως μπορείτε να μετατρέψετε περισσευούμενο φαγητό σε λαχταριστά νέα πιάτα!
Έως και 30% της σπατάλης τροφίμων οφείλεται στην λανθασμένη ανάγνωση των σημάνσεων στα τρόφιμα και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Έλληνες κατέχουν τη δεύτερη χειρότερη θέση στην ικανότητα ορθής ανάγνωσης σημάνσεων στην Ευρώπη.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στη δεύτερη συνάντηση της υπο-ομάδας «Δράση και Εφαρμογή» της πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων. Μεταξύ άλλων, οι στόχοι είναι η ανταλλαγή καλών πρακτικών, πληροφοριών και γνώσης σχετικά με τις δράσεις για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και τα αποτελέσματά τους.