Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Όπως κάθε χειμώνα τέτοια εποχή, έτσι και φέτος μας κάλεσε η κυρία Ζίνα Αγγελοπούλου από το Κοκκώνι Κορινθίας για να μαζέψουμε τα πορτοκάλια που θα πήγαιναν χαμένα από τον κήπο της ..
Βασικό συστατικό της φιλοσοφίας του Μπορούμε είναι η μετατροπή ενός αρνητικού φαινομένου, όπως για παράδειγμα η σπατάλη φαγητού σε κάτι πολύ θετικό..
Στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκαν οι δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» με δύο νέες συνεργασίες, στις λαϊκές αγορές της Άνω Τούμπας και της Καλαμαριάς.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην ομάδα μας την Τζωρτζίνα και τη Μυρτώ, οι οποίες είναι φίλες και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εθελοντική δράση την ίδια περίοδο. Χωρίς να το έχουν συζητήσει, βρέθηκαν και οι δύο στο "Σπίτι του Μπορούμε"!
Οι 73 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά που σώθηκαν και προσφέρθηκαν από 13 λαϊκές αγορές της Αθήνας..
Περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.
Με χαρά καλωσορίζουμε το super market e-fresh.gr στο δίκτυο «Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων» του Μπορούμε!
Γεμίζουμε χαμόγελο κάθε φορά που βρισκόμαστε σε σχολεία με τους μικρούς μας φίλους και έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους και να μάθουμε τόσα από τον τρόπο σκέψης τους, την ευαισθησία και τη δημιουργικότητα τους.