Ενημέρωση

Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας

;
Όλα
  • Όλα
  • Aρθρογραφία
  • Ανάγκες τροφίμων
  • Μπορούμε με άλλα λόγια
  • Προσφορές τροφίμων
  • Συμβουλές
  • Συνταγές
  • Τα Νέα μας
  • Το Μπορούμε στα ΜΜΕ
Όλα
  • Όλα
  • 2025
  • 2024
  • 2023
  • 2022
  • 2021
  • 2020
  • 2019
  • 2018
  • 2017
  • 2016
  • 2015
  • 2014
  • 2013
  • 2012
  • 2011
Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Ευρωπαϊκό πλαίσιο για την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων

Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέρα από την έντονη δραστηριοποίηση της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες διαμόρφωσης πολιτικών για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θεσμικό επίπεδο.

4 μήνες, 16 λαϊκές αγορές, 37 τόνοι φρούτα & λαχανικά «σώθηκαν» & προσφέρθηκαν σε κοινωφελείς φορείς

4 μήνες, 16 λαϊκές αγορές, 37 τόνοι φρούτα & λαχανικά «σώθηκαν» & προσφέρθηκαν σε κοινωφελείς φορείς

Πάνω από 37 τόνοι αξιοποιήσιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά «σώθηκαν» από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 με τη συνεργασία των εθελοντών του «Μπορούμε», των πωλητών 16 λαϊκών αγορών και των κοινωφελών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».

Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"

Περισσότερα από 750 κιλά πράσα και λάχανα "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν μέσω του "Μπορούμε στο Χωράφι"

Περίπου το 30% της αγροτικής παραγωγής στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως μένει ανεκμετάλλευτη στο χωράφι επειδή δεν πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος ή εξαιτίας του υψηλού κόστους συγκομιδής σε σχέση με το προσδοκώμενο κέρδος.

Ευχαριστούμε τη Σχολή MEAT PRO για τα σεμινάρια «Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων»

Ευχαριστούμε τη Σχολή MEAT PRO για τα σεμινάρια «Υγιεινής & Ασφάλειας Τροφίμων»

Χάρη στον πιο εύκολο, γρήγορο και άμεσο τρόπο, τον μηχανισμό Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων του Μπορούμε, συνδέουμε την προσφορά με την ανάγκη με σκοπό τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την αύξηση της στήριξης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια ή ένδεια.

Τρέχουσες ανάγκες τροφίμων στον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς

Τρέχουσες ανάγκες τροφίμων στον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς

Πρόσφατα είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να συζητήσουμε με τον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς ο οποίος έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από το 1998 με σκοπό την υποστήριξη 70 ατόμων που έχουν ανάγκη σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο" ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του "The Tipping Point in Education"

Το πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο" ταξιδεύει στην Ελλάδα μέσω του "The Tipping Point in Education"

Είναι μεγάλη χαρά μας που πριν μερικές μέρες ξεκινήσαμε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point in Education με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος μας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

50 τόνοι πατάτας "σώθηκαν" & προσφέρθηκαν σε 12 κοινωφελείς φορείς από την McCain

50 τόνοι πατάτας "σώθηκαν" & προσφέρθηκαν σε 12 κοινωφελείς φορείς από την McCain

«Το σύνθημα του Μπορούμε είναι «Καμία Μερίδα Φαγητού Χαμένη» και με αυτό εννοούμε ότι καθημερινά δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να σώσουμε & προσφέρουμε οποιαδήποτε προσφορά τροφίμων μας ανατεθεί, πάντα προς τον κατάλληλο τοπικό κοινωφελή φορέα-αποδέκτη.

1.000 κιλά πατάτες "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν από παραγωγούς στην Γουμένισσα του Κιλκίς

1.000 κιλά πατάτες "σώθηκαν" και προσφέρθηκαν από παραγωγούς στην Γουμένισσα του Κιλκίς

Πριν από μερικές μέρες επικοινώνησαν μαζί μας τρεις παραγωγοί από τη Γουμένισσα στο Κιλκίς για να μας ενημερώσουν ότι είχαν 1.000 κιλά πατάτες που δυστυχώς δεν είχαν τη δυνατότητα να διαθέσουν καθώς δεν πληρούσαν τις αυστηρές προδιαγραφές του εμπορίου σχετικά με την όψη του προϊόντος.