Είμαστε Οικογένεια

01

Σκοπός

Η δημιουργία «οικογενειών» στήριξης από αυτούς που θέλουν να βοηθήσουν και αυτούς που έχουν επισιτιστική ανάγκη σήμερα στην Ελλάδα μέσω μιας διαφανούς και άμεσης διαδικασίας μετατροπής χρηματικών δωρεών σε δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ αποκλειστικά για αγορά τροφίμων, η οποία διασφαλίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με μηδενικό διαχειριστικό κόστος για το δωρητή.
02

Γιατί;

  • Είναι σημαντικό να μειωθούν οι ουρές στα συσσίτια και να δοθεί η δυνατότητα σε ανθρώπους με ανάγκη να είναι σε θέση να κάνουν τα δικά τους ψώνια και να ετοιμάσουν το δικό τους φαγητό στο σπίτι τους. Αυτό ισχύει ειδικά για τα παιδιά οικογενειών σε ανάγκη.
  • Πολλοί δωρητές επιθυμούν να διαθέσουν ένα χρηματικό πόσο για να στηρίξουν διατροφικά ανθρώπους σε ανάγκη, χωρίς όμως να έχουν την απαραίτητη πληροφορία για το που βρίσκονται αυτοί οι άνθρωποι και πως είναι ο κατάλληλος τρόπος να τους προσεγγίσεις. Αυτό ισχύει ειδικά για δωρητές εκτός Ελλάδας.
  • Πολλοί δωρητές επιθυμούν να γνωρίζουν ότι στηρίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και ασφαλώς να γνωρίζουν σε κάθε στάδιο αυτής της διαδικασίας τι έχει συμβεί με τη δωρεά τους
03

Πώς;

  • Συμπληρώνεις τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρεις παρακάτω και επιλέγεις το ποσό που θέλεις να δώσεις, το χρονικό διάστημα, ποιους επιθυμείς να βοηθήσεις και σε ποια περιοχή. Στην παρούσα φάση το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις κοινωνικής υπηρεσίες (ΚΥ) των Δήμων Αχαρνών, Νίκαιας – Ρέντη, Ζωγράφου και Περάματος.
  • Οι ΚΥ φροντίζουν ώστε οι υποψήφιοι ωφελούμενοι να πληρούν αυστηρά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
  • Το Μπορούμε συντονίζει τη διαδικασία μετατροπής της χρηματικής δωρεάς σε δωροεπιταγές σούπερ μάρκετ και παράδοσης αυτών στους ωφελούμενους.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνέχιση παράδοσης δωροεπιταγών είναι η προσκόμιση και ο έλεγχος των αποδείξεων αγορών που πραγματοποιήθηκαν με τις δωροεπιταγές του προηγούμενου μήνα.
  • Ανά πάσα στιγμή το Μπορούμε είναι σε θέση να ενημερώσει το δωρητή για την πορεία της δωρεάς του.

Μπορείς να βοηθήσεις!

Εάν θέλεις να εκδηλώσεις το ενδιαφέρον σου για το παραπάνω πρόγραμμα μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας τηλεφωνικά στο 2103237805 ή ηλεκτρονικά στο [email protected] προκειμένου να συζητήσουμε πως θα προσφέρεις βοήθεια με τον τρόπο που ανταποκρίνεται στις δικές σου επιθυμίες.