;

Αξιοποιείστε το τσουρέκι που σας περίσσεψε για να ετοιμάσετε ένα εκμέκ!

Παρ 23 Μαΐου 2014
Μια εύκολη και οικονομική συνταγή για να μην πάει χαμένο το τσουρέκι που σας περίσσεψε!  Υλικά (γενικά): 7 φέτες τσουρέκι ή όσο μας περίσσεψε σιρόπι (1 μεζούρα νερό 2 μεζούρες ζάχαρη, μία κανέλα και μία φλούδα πορτοκάλι ή λεμόνι)  μερέντα Κρέμα πατισερί: 1/2 λίτρο γάλα ζεστό (όχι καυτό) 60 γρ. ζάχαρη 60 γρ.  αλεύρι 60 γρ.  κορν φλάουρ 50 γρ. μαργαρίνη 1 αυγό 2 βανίλιες και λίγο μαστίχα (προαιρετική) Τρόπος παρασκευής: Φρυγανίζουμε ελαφρά τις φέτες τσουρεκιού Περιχύνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε να ποτίσει. Απλώνουμε την μερέντα πάνω από το τσουρέκι Απλώνουμε την κρέμα πατισερί* Τη βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει Πασπαλίζουμε με ξηρούς καρπούς ή λίγο τριμμένη κουβερτούρα αν έχουμε Κρέμα πατισερί*: Βάζουμε την μαργαρίνη σε μια κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα αρχίζει να πήζει ρίχνουμε το αυγό τη βανίλια ή τη μαστίχα και ανακατεύουμε. Καλή απόλαυση! Λίτσα