;

Αξιοποιήστε περισσευούμενα λαχανικά για να φτιάξετε έναν μουσακά λαχανικών

Τρι 26 Μαΐου 2015
  Συνήθως θεωρούμε ότι τα"άσχημα"στην όψη λαχανικά δεν είναι κατάλληλα για μαγείρεμα, όμως στην πραγματικότητα και στην γεύση δεν διαφέρουν από τα καλοσχηματισμένα και πιο όμορφα. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε πως μπορείτε να αξιοποιήσετε περισσευούμενα λαχανικά για να φτιάξετε έναν μουσακά λαχανικών!                         Υλικά: μελιτζάνες πιπεριές χρωματιστές πατάτες κολοκύθια 2 κρεμμύδια 2 καρότα σκόρδο (προαιρετικό) μαϊντανός, δυόσμος (προαιρετικός), σέλερι 1 κουτί χυμό ντομάτας ή αν έχουμε ώριμες φρέσκες ντομάτες ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι τυρί τριμμένο, ή μπεσαμέλ  Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε τα λαχανικά σε φέτες, τα στρώνουμε σε ρηχό ταψί τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά Κόβουμε το κρεμμύδι, σκόρδο, καρότα στο μπλέντερ και τελευταία ρίχνουμε τα μυρωδικά  Σωτάρουμε  τα κρεμμύδια, καρότα, σκόρδο για περίπου 5 λεπτά Ρίχνουμε τη ντομάτα ανακατεύουμε και τελευταία ρίχνουμε τα μυρωδικά Σε ένα ταψί τοποθετούμε με σειρά τις πατάτες κατόπιν λίγη από τη σάλτσα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά εναλλάξ με τη σάλτσα και αφήνουμε λίγη για το τέλος για να σκεπάσουμε τη τελευταία στρώση Αν θέλουμε κάνουμε μία μπεσαμέλ, αν όχι μπορούμε να σκεπάσουμε το ταψί με ότι τυρί  μας έχει περισσέψει  στο ψυγείο ανακατεμένο με γάλα ή κρέμα γάλακτος Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 ο  για περίπου 30-45 λεπτά. Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα. Σημείωση: Χρησιμοποιούμε ό,τι λαχανικά έχουμε Καλή επιτυχία Λίτσα