;

Το 2022 6.129 Food Saving Heroes «γεννήθηκαν» σε 42 περιοχές της Ελλάδας

Παρ 30 Δεκεμβρίου 2022

Αποχαιρετούμε το 2022 με έναν ευχάριστο απολογισμό!

Περισσότεροι από 6.129 Food Saving Heroes «γεννήθηκαν» σε 42 περιοχές της Ελλάδας τη χρονιά που μας πέρασε στο πλαίσιο του προγράμματός μας Μπορούμε στο Σχολείο.

Από τη Θράκη, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την Κρήτη, τη Ρόδο μέχρι και την Κύπρο, το «Μπορούμε στο Σχολείο» ταξίδεψε σε όλη σχεδόν την Ελλάδα και αλλού με στόχο το μήνυμα «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» να ακουστεί παντού.

Μέσα από την υλοποίηση 244 παρουσιάσεων σε όλες τις βαθμίδες, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε με μαθητές και μαθήτριες κάθε ηλικίας για το θέμα της σπατάλης των τροφίμων, την προστασία του περιβάλλοντος, την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα γιατί οι μικροί και μεγάλοι  Food Saving Heroes όχι μόνο συμμετείχαν ενεργά στο διάλογο, αλλά πολλοί κινητοποιήθηκαν, μέσα από πρόσθετες εκπαιδευτικές δραστηριότητες που υλοποίησαν με τους δασκάλους τους, να περιορίσουν τη σπατάλη τροφίμων ακολουθώντας το Δεκάλογο του Μπορούμε.

Τη χρονιά αυτή ξεχωρίσαμε:

  1. τη συνεργασία μας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολική Σχολή, η οποία στο πλαίσιο του Summer Camp της, αξιοποίησε εκπαιδευτικό υλικό του Μπορούμε με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων
  2. τη συνεργασία μας με το Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Γεωργίου Ζώη, οι μαθητές του οποίου δημιούργησαν επιδαπέδιο παιχνίδι και άλλες δραστηριότητες γύρω από τη σπατάλη τροφίμων
  3. το Δημοτικό Σχολείο Γοργοποτάμου, οι μαθητές του οποίου δημιούργησαν το δικό τους θερμοκήπιο για να καταναλώνουν τα φρούτα & τα λαχανικά και κομποστοποιητή για να φτιάχνουν το δικό τους λίπασμα
  4. τη συνεργασία μας με το Μουσείο Λούλη & το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τα οποία έχουν εντάξει στα εκπαιδευτικά τους προγράμματα την ενότητα «σπατάλη τροφίμων» με την υποστήριξη του Μπορούμε.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί οι παραπάνω συνεργασίες επιβεβαιώνουν ότι ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί ευαισθητοποιούνται και κινητοποιούνται, ώστε οι μαθητές τους, μικροί και μεγάλοι, να ενημερωθούν για ένα σημαντικό κοινωνικό και περιβαλλοντικό ζήτημα, όπως είναι η σπατάλη τροφίμων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 124 εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία και ένα ακόμη μεγαλύτερο στους μαθητές και τις μαθήτριες που εξελίσσονται στους πιο δυναμικούς πρεσβευτές του Μπορούμε.

Ραντεβού στα θρανία το … 2023!