;

​Θερμές ευχαριστίες στη Loulis Food Ingredients για τη σταθερή συνεργασία & στήριξη!

Παρ 12 Μαΐου 2023

​Έχουμε τη χαρά και τιμή να συνεργαζόμαστε σταθερά με τη Loulis Food Ingredients, στο πλαίσιο ενεργειών περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας, με στόχο την πρόληψη της σπατάλης τροφίμων και ταυτόχρονα την επισιτιστική στήριξη κοινωνικά ευάλωτων ομάδων.

Η Loulis Food Ingredients στηρίζει έμπρακτα το μήνυμα του Μπορούμε «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη», φροντίζοντας τα πλεονάζοντα τρόφιμα –από όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας- να προσφέρονται σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η συνεργασία μας ξεκίνησε το 2015 με την Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας και τους υπεύθυνους της Σχολής να επικοινωνούν τακτικά με το Μπορούμε, προκειμένου να διαθέσουν ό,τι έχει  περισσέψει σε πρώτες ύλες και τελικά προϊόντα που είχαν παρασκευαστεί στα εργαστήρια κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων.

Η εταιρεία, επίσης, διαθέτει δωρεάν σε κοινωφελείς φορείς και τα προϊόντα της (άλευρα και μείγματα αρτοποιίας & ζαχαροπλαστικής) με κοντινή ημερομηνία ανάλωσης, καθώς επίσης και τελικά προϊόντα που παρασκευάζονται για τους επισκέπτες Εκθέσεων τροφίμων, στις οποίες συμμετέχει.

Συνολικά, τα τρόφιμα που η Loulis Food Ingredients έχει προσφέρει μέσω του Μπορούμε σε κοινωφελείς φορείς από την αρχή της συνεργασίας μας μέχρι και σήμερα ανέρχονται σε ποσότητα που αντιστοιχεί σε περισσότερες από 185.000 μερίδες.  

Έχουμε, επιπλέον, την ξεχωριστή χαρά να συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Λούλη στο πλαίσιο εκπαιδευτικού προγράμματος, με στόχο οι μαθητές, που επισκέπτονται το Μουσείο, να ενημερώνονται για το φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και να μαθαίνουν πώς μπορούν να διαχειρίζονται σωστά την τροφή τους μέσα από συμβουλές και έξυπνες ιδέες.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο στήριξης «κοινωνικά υπεύθυνων πρωτοβουλιών», η Loulis Food Ingredients διέθεσε στο Μπορούμε το ποσό που αντιστοιχούσε στα επιχειρηματικά δώρα των Χριστουγέννων 2022, ενδυναμώνοντας την οργάνωσή μας -χάρη στην οικονομική αυτή στήριξη για τη λειτουργία της- να σώσει και να προσφέρει μέσω των προγραμμάτων της περισσότερες από 180.000 μερίδες τρόφιμα.

Τέλος, ευχαριστούμε και πάλι θερμά την εταιρεία για τη χορηγία εκτύπωσης του ενημερωτικού μας φυλλαδίου, συμβάλλοντας έτσι στη διάδοση του μηνύματός μας «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!