;

Τάρτα με λουκάνικο και μανιτάρια

Παρ 17 Οκτωβρίου 2014
Από το μπάρμπεκιου του Σαββάτου περίσσεψαν λουκάνικο και ψητά μανιτάρια, τα αξιοποίησα φτιάχνοντας μία ωραία τάρτα!  Υλικά: Ζύμη 200 γρ. αλεύρι 100 γρ. βούτυρο 1/2 κ.γ. αλάτι 1 φλυτζανάκι του καφέ νερό Γέμιση 2 λουκάνικα (ή όσα περίσσεψαν, όχι πάνω από δύο) κομμένα σε μικρά κομμάτια μανιτάρια ψητά ψιλοκομμένα (όσα περίσσεψαν) 150 γρ. τυρί τριμμένο 200 γρ. κρέμα γάλακτος 50 γρ. γάλα 20 γρ. βούτυρο 4 αυγά Τρόπος παρασκευής: Ζύμη: Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι (κοσκινισμένο) το αλεύρι και το βούτυρο. Προσθέτουμε το νερό (όσο πάρει) σιγά σιγά προσέχουμε να μην γίνει πολύ μαλακή η ζύμη και κολλάει. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1/2 με  1 ώρα. Ανοίγουμε το φύλλο και απλώνουμε σε μία στρογγυλή βουτυρωμένη φόρμα 25 εκ. τρυπάμε τη ζύμη με πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800  για 20 λεπτά.  Γέμιση: Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αυγά (μόνο τους κρόκους) το βούτυρο τη κρέμα γάλακτος το γάλα και στη συνέχεια το τυρί , το αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας ελαφριά. Στρώνουμε τα λουκάνικα και τα μανιτάρια πάνω στη ψημένη ζύμη και κατόπιν ρίχνουμε και το υγρό μείγμα. Ψήνουμε στους 1800  για 40 περίπου λεπτά. Σημείωση:  Μπορούμε να βάλουμε στη γέμιση οτιδήποτε μας έχει περισσέψει εκτός από λουκάνικα και μανιτάρια, όπως κομμάτια κρέατος ή λαχανικά κλπ.                     Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε έτοιμη ζύμη κουρού. Καλή επιτυχία! Λίτσα