;

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σώσουμε ζωές, Τα Νέα

Σαβ 20 Ιουνίου 2015
της Εύης Σάλτου, 20.06.2015 ΜΠΟΡΟΥΜΕ να σώσουμε ζωές Μια ομάδα νέων αξιοποιεί τις μερίδες φαγητού που περισσεύουν             Ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ένας από τους ιδρυτές του «Μπορούμε», που καταπολεμά τη σπατάλη του περισσευούμενου φαγητού και δρα υπέρ της αξιοποίησής του «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»: Με αυτό το σύνθημα μια ομάδα νέων κατάφερε να μάθει στους Ελληνες ότι το να πετούν τρόφιμα στα σκουπίδια, εκτός από οικονομική και περιβαλλοντική επιβάρυνση, είναι και μια συνήθεια που μας κάνει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας, οι οποίοι έχουν μεγάλη ανάγκη για φαγητό. Το 2014 η προσφορά επισιτιστικής στήριξης της οργάνωσης ΜΠΟΡΟΥΜΕ παρουσίασε αύξηση 400% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας συνολικά τις 1,3 εκατ. μερίδες φαγητού. «Οταν αρχίζαμε αυτή την προσπάθεια, δεν περιμέναμε ότι θα είχε αυτή την ανταπόκριση. Και να φανταστείτε ότι ξεκινήσαμε με μόλις 12 τυρόπιτες» λέει στα «ΝΕΑ» ο Αλέξανδρος Θεοδωρίδης, ο οποίος μαζί με την Ξένια Παπασταύρου και την Αλέξια Μοάτσου είναι η ιδρυτική ομάδα του ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Καθημερινά  30 εθελοντές «δικτυώνουν» 4.000 μερίδες φαγητού σε οργανισμούς που τις χρειάζονται. Το ΜΠΟΡΟΥΜΕ έκανε συμμαχίες με φορείς τόσο του Δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, με μοναδικό στόχο να σταματήσει η σπατάλη φαγητού και να μην καταλήγουν χιλιάδες μερίδες στους κάδους απορριμμάτων. Κατά την περσινή χρονιά, η ομάδα δημιούργησε τέσσερα προγράμματα συνυφασμένα με τη μάχη κατά της σπατάλης τροφίμων αλλά και με τη διατροφική στήριξη οικογενειών: «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο χωράφι», «Είμαστε οικογένεια», «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στη γειτονιά» και «ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο σχολείο». «Ενημερώνουμε τα σχολεία αλλά και τις γειτονιές για τη σπατάλη τροφίμων, ενώ με το πρόγραμμα ΜΠΟΡΟΥΜΕ στο χωράφι θέλουμε να γεφυρώσουμε την περισσευούμενη αγροτική παραγωγή - που φτάνει και πολλές φορές ξεπερνά το 30% - με αυτούς που την έχουν περισσότερο ανάγκη».   Πηγή: Τα Νέα