;

Συνεργασίες Διάσωσης & Προσφοράς τροφίμων: ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε

Τρι 02 Αυγούστου 2022

Η συνεργασία μας με την ΠΟΡΕΙΑ μετράει περίπου 10 χρόνια, όσα και τα χρόνια της οργάνωσης. Από την πρώτη στιγμή αναπτύξαμε μια άψογη σχέση βασισμένη στην εμπιστοσύνη και την αλληλοεκτίμηση. Είναι χαρά μας να συνεργαζόμαστε μαζί τους και ευχόμαστε να συνεχίσουν με την ίδια συνέπεια και αγάπη για το συνάνθρωπο, το σπουδαίο έργο τους.

Στις παρακάτω γραμμές μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την ΠΟΡΕΙΑ, το έργο της και την άψογη δεκαετή συνεργασία μας.

Λίγα λόγια για την ΠΟΡΕΙΑ
Α.Μ.Κ.Ε

Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχική Υγείας- ΠΟΡΕΙΑ Α.Μ.Κ.Ε είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με σκοπούς κοινωφελείς, που ιδρύθηκε την 1η Μαρτίου 2002 και έχει έδρα την Αθήνα.

Ο ευρύτερος σκοπός της είναι η προαγωγή δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση προβλημάτων ψυχικής υγείας και κοινωνικού αποκλεισμού και την ενδυνάμωση του ατόμου ώστε να είναι ενεργός πολίτης μέσα στο δικό του περιβάλλον, με αυτονομία, οικονομική δράση και κοινωνική ένταξη.

Λειτουργεί Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης όπου φιλοξενούνται 15 άτομα με βαριά νοητική υστέρηση και δευτερογενείς ψυχικές παθήσεις και Προστατευόμενο Διαμέρισμα τεσσάρων (4) ατόμων που πάσχουν από ψυχική νόσο.

Οι δράσεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την συνέχιση της φροντίδας, της στήριξης και της ψυχοεκπαίδευσης του ατόμου, την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης καθώς και την καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής νόσου. Κύριο μέλημά μας είναι να επιτευχθεί η παραμονή του στην κοινότητα, αποβλέποντας  έτσι στη μείωση του αριθμού, αλλά και της έντασης των υποτροπών και κατ’ επέκταση των νοσηλειών του.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να συνεργαστείτε με το Μπορούμε;

Από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας με το Μπορούμε διαπιστώσαμε ότι είχαμε να κάνουμε με μια εξαιρετική οργάνωση αλλά και με μια εξαιρετική ομάδα. Η επαγγελματική τους στάση και συνάμα ευχάριστη και ζεστή επικοινωνία μαζί τους μας κέρδισαν αμέσως.

Είδαμε μια αρκετά ευαισθητοποιημένη ομάδα πού κύριος στόχος της ήταν η στήριξη του συνανθρώπου καλύπτοντας του μια βασική ανάγκη, το φαγητό, αλλά και η προαγωγή μια “νέας κουλτούρας” η οποία οραματίζεται το περισσευούμενο φαγητό να μην πετιέται αλλά να αξιοποιείται προς το συμφέρον του συνανθρώπου. Η ευκαιρία που δίνεται στον καθένα μας να προσφέρει μόνο με ένα τηλεφώνημα, μέσω του Μπορούμε, δίνει χαρά και στις δυο πλευρές, και σε αυτόν που θέλει να προσφέρει αλλά και σε αυτόν που δέχεται την προσφορά και βλέπει ότι ο συνάνθρωπός του υπάρχει εκεί γι’ αυτόν.

Πώς μάθατε για το Μπορούμε

Ανακαλύψαμε το Μπορούμε το 2011 μέσω αναζήτησης στο διαδίκτυο. Διαβάσαμε για το σκοπό της οργάνωσης και σκεφτήκαμε ότι θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε. Επικοινωνήσαμε με την ομάδα του Μπορούμε και ορίσαμε μια συνάντηση. Τότε έγινε η αρχή της εξαιρετικής μας  συνεργασίας

Μπορείτε να περιγράψετε με δυο λόγια τη συνεργασία σας με το Μπορούμε;

Με δυο λόγια είναι εξαιρετική, άψογη….. και επειδή δύο λέξεις δεν αρκούν και μια τρίτη… άριστη!

Συμπληρώστε τη φράση: Μπορούμε να

... τα καταφέρουμε!