;

Συνεργασίες Διάσωσης & Προσφοράς τροφίμων: Οικοτροφείο ΨΚΑ Πεντέλης

Τετ 23 Νοεμβρίου 2022

Εδώ και πολλά χρόνια στηρίζουμε, μέσω του προγράμματος «Διάσωση & Προσφορά» Τροφίμων το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης στην Πεντέλη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι όχι μόνο γιατί έχουμε αναπτύξει μια πολύ όμορφη συνεργασία με τους υπεύθυνους της Μονάδας, αλλά κυρίως γιατί στηρίζουμε επισιτιστικά συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη από τρόφιμα.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την κ. Ελένη- Κωνσταντίνα Καράλη για την άψογη συνεργασία και τα καλά της λόγια.


Λίγα λόγια για το Οικοτροφείο Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης Πεντέλης

Η Μονάδα Ψυχικής Υγείας στην Πεντέλη λειτουργεί υπό τη διαχειριστική ευθύνη της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ψυχικής Υγείας (Ε.Π.Α.Ψ.Υ.) από το 2000, προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης σε άτομα με ψυχιατρική εμπειρία. Πρόκειται για μονάδα υψηλού βαθμού προστασίας και υποστήριξης, με δυναμική φιλοξενίας 15 ατόμων. Η πολυκλαδική θεραπευτική ομάδα αποτελείται από ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό, νοσηλευτικό προσωπικό και προσωπικό φροντίδας. 

Παράλληλα, το Προστατευόμενο Διαμέρισμα λειτουργεί στην περιοχή του Χαλανδρίου από το 2013 και απευθύνεται σε 4 άτομα με ψυχιατρική εμπειρία. Αποτελεί μονάδα χαμηλής προστασίας και ο ρόλος της πολυκλαδικής θεραπευτικής ομάδας παραμένει υποστηρικτικός.

Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να συνεργαστείτε με το Μπορούμε;
Οι ασταθείς οικονομικές συνθήκες των τελευταίων χρόνων σε συνδυασμό με την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάπτυξη του κοινωνικού κινήματος της μείωσης σπατάλης πόρων, μας ώθησε να αναζητήσουμε λύσεις επισιτιστικής στήριξης σε φορείς, που μοιράζονται παρόμοιο όραμα με το δικό μας.

Πώς μάθατε για το Μπορούμε
Η κοινωνική δράση του «Μπορούμε» είναι διάχυτη και πολυεπίπεδη. Λόγω της συνεργασίας της οργάνωσης με κοινωνικούς φορείς, σχολεία και άλλες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και λόγω της παρουσίας της σε διαδικτυακές πλατφόρμες, social media, συνέδρια κλπ, η επικοινωνία ήταν αυθόρμητη και άμεση.

Μπορείτε να περιγράψετε με δυο λόγια τη συνεργασία σας με το Μπορούμε;
Η επαφή της Ε.Π.Α.Ψ.Υ με το Μπορούμε μετράει αρκετά χρόνια αγαστής και αρμονικής συνεργασίας. Αξίζει πραγματικά να επισημανθεί ότι η ομάδα του Μπορούμε αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ωφελούμενων με αλληλεγγύη, ιδιαίτερη φροντίδα και εξατομικευμένο ενδιαφέρον, δίνοντας άμεσες λύσεις σε καθημερινή βάση. 

Συμπληρώστε τη φράση: Μπορούμε να…
…κατορθώσουμε το καλύτερο, κάθε μέρα, με όσα μέσα διαθέτουμε.