;

Στήριξη του Μπορούμε σε 3.771 οικογένειες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λαρισαίων

Παρ 10 Ιουνίου 2022

Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίσαμε στο σπίτι του Μπορούμε τον κ. Σωτήρη Βούλγαρη, Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του  Δήμου Λαρισαίων, την κ. Ευθυμία Ζιώγα, Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής & Πρόνοιας, τον κ. Θεόδωρο Γαντζούδη Υπεύθυνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου και τον κ. Γεώργιο Παπαδόντα, Στέλεχος τροφοδοσίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ο Δήμος Λαρισαίων είναι από τους πρώτους Δήμους που συνεργαστήκαμε όταν ξεκινήσαμε το 2012 και έκτοτε έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία. Κοινός μας στόχος είναι η στήριξη συνανθρώπων μας σε διατροφική ανασφάλεια. Είτε μέσω της διάσωσης & προσφοράς τροφίμων είτε στο πλαίσιο του προγράμματος «Είμαστε Οικογένεια» μέσω του οποίου μετατρέπουμε χρηματικές δωρεές σε δωροεπιταγές σουπερμάρκετ αποκλειστικά για αγορά τροφίμων, έχουμε καταφέρει να έχουμε στηρίξει μέχρι σήμερα συνολικά 3.771 οικογένειες, δηλαδή 15.084 άτομα.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2010 και από τότε μέχρι σήμερα καταγράφεται σταδιακή αύξηση των οικογενειών που στηρίζονται από αυτό. Η Δομή παρέχει δωρεάν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης όπως είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη ψυχαγωγίας, είδη προσωπικής υγιεινής, είδη καθαρισμού, είδη οικιακής χρήσης, σχολικά, βρεφικά και οτιδήποτε μπορεί να φανεί χρήσιμο σε μια οικογένεια. Για να ενταχθεί κάποιος στη Δομή πρέπει να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις,  οι οποίες ελέγχονται από τη Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου.

Σε δήλωση του για την πολύχρονη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων με το Μπορούμε ο κ. Γαντζούδης αναφέρει: «Από το 2012 υπάρχει άριστη συνεργασία με την οργάνωση Μπορούμε, έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης με κοινό σκοπό και των δυο φορέων την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, έτσι ώστε καμία οικογένεια να μη μένει χωρίς τα απαραίτητα αγαθά στο οικογενειακό της τραπέζι».

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, συνιδρυτή και διαχειριστή της οργάνωσης, «η συνεργασία μας με το Δήμο Λάρισας έχει ξεκινήσει από την αρχή της δράσης του Μπορούμε και έκτοτε έχει υπάρξει πάντα εξαιρετική και αμοιβαία επωφελής, πάντα με απώτερο σκοπό όλων, τη στήριξη των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη στην πόλη της Λάρισας. Ευχαριστούμε το Δήμο και ειδικά την Κοινωνική Υπηρεσία για όλα αυτά τα χρόνια της όμορφης συνεργασίας μας».