;

Στα 68 τα μέλη της Συμμαχίας για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων στη χώρα μας

Τρι 01 Νοεμβρίου 2022

Η σπατάλη των τροφίμων μας αφορά όλους! Ως ένα πολυεπίπεδο και ιδιαίτερα σύνθετο ζήτημα, απαιτεί ευρείες συνέργειες μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το 2020 και συντονίζουμε έκτοτε, με την πολύτιμη στήριξη της ΑΒ Βασιλόπουλος, τη Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων, η οποία αριθμεί σήμερα 68 μέλη από όλο το φάσμα της εφοδιαστικής αλυσίδας. Από τον πρωτογενή τομέα, τη βιομηχανία τροφίμων, το λιανεμπόριο, την εστίαση και φιλοξενία μέχρι και τον καταναλωτή.

Η Συμμαχία, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αποτελεί ένα εθελοντικό σύμφωνο συνεργασίας και διευκολύνει πολύ κάθε επιχείρηση ή φορέα που υπάγεται στις υποχρεώσεις του Νόμου 4819/2021 να αποκτήσει πρόσβαση σε πηγές πληροφόρησης γύρω από την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, καθώς και σε καλές πρακτικές πρόληψης ή δράσεων διάσωσης & προσφοράς τροφίμων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νόμος 4819/2021 του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας προβλέπει την καταγραφή των αποβλήτων τροφίμων από επιχειρήσεις από τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων, κρεαταγορές/ιχθυαγορές/λαχαναγορές, ξενοδοχεία με συγκεκριμένο αριθμό κλινών, νοσοκομεία, επιχειρήσεις εστίασης με συγκεκριμένο τζίρο, κ.α, καθώς και τη δήλωση των πλεονασμάτων που δωρίζονται και συνιστούν πρόληψη της σπατάλης.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη Συμμαχία και πώς μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτήν, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 210-3237805 ή στο [email protected] ή να επισκεφθείτε τη σελίδα https://foodsavingalliancegreece.gr/.