;

Σκόνη ντοματόφυλλου

Παρ 23 Αυγούστου 2013
Βρήκαμε στο διαδίκτυο και το αναδημοσιεύουμε αυτούσιο! Φιλιππής Κοντιζάς: εστιάτωρ καλών αισθημάτων «Τη ντομάτα να τηνε ρίχνεις σε νερό που βράζει, ίσα για ένα λεπτό. Ύστερα βγαίνει το φύλλο της σα χαρτί. Τα φύλλα να τα κρατάς. Άπλωσέ τα στον ήλιο ίσα-ίσα για μισή ώρα. Ύστερα πέρασέ τα από το μπλέντερ και κάμε τα σκόνη. Όποτε πιάνεις να κάμεις σάλτσα, ρίξε κι από τη σκόνη του ντοματόφυλλου. Δεν θα ξέρεις τι τρως! Όλη η γεύση της ντομάτας είναι στο φύλλο. Εμένα ν’ ακούς…»  Ο Φιλιππής Κοντιζάς ήταν ο ιδιοκτήτης του γνωστού εστιατορίου"Φιλιππής"στη Μύκονο. Πηγή:"Φιλιππής Κοντιζάς: εστιάτωρ καλών αισθημάτων" δημοσιευμένο στο περιοδικό Food and Wine, Καλοκαίρι 2011, τ. 3 | Αναδημοσιεύτηκε στο blog του Δημήτρη Ρουσουνέλου