;

Σε 57 εκατ. τόνους τρόφιμα η συνολική σπατάλη τροφίμων στην Ε.Ε το 2020

Τρι 25 Οκτωβρίου 2022

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Eurostat, η συνολική σπατάλη τροφίμων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ανήλθε το 2020 σε 57 εκατ. τόνους τρόφιμα, τα οποία αντιστοιχούν σε 127 κιλά ανά κάτοικο.

Σε επίπεδο διατροφικής αλυσίδας, το υψηλότερο ποσοστό σπατάλης καταγράφηκε στα νοικοκυριά αγγίζοντας το 55% (31 εκατ. τόνοι τρόφιμα). Ακολουθούν η μεταποίηση (18%), η πρωτογενής παραγωγή (11%), η εστίαση (9%) και τελευταίο το λιανεμπόριο τροφίμων (7%).

Η αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων παραμένει μια μεγάλη πρόκληση τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στο Μπορούμε, από το 2012, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια μέσω της ολιστικής προσέγγισης που έχουμε αναπτύξει σε επίπεδο πρόληψης και διάσωσης & προσφοράς τροφίμων, ώστε να περιορισθεί η σπατάλη στη χώρα μας.