;

Σάλτσα από νεκταρίνια

Παρ 27 Σεπτεμβρίου 2013
Είχε πάρει ο σύζυγος μου πολλά νεκταρίνια από την λαϊκή που δυστυχώς είχαν αρχίσει να χαλάνε. Για να μην πεταχτούν σκέφτηκα να φτιάξω σάλτσα. Υλικά Νεκταρίνια (καθαρισμένα, χωρίς κουκούτσια) Λίγο, ελάχιστο βούτυρο Λίγο κονιάκ Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυόσμος, ρίγανη Εκτέλεση Έβαλα το βούτυρο στο τηγάνι να λιώσει. Έριξα τα ψιλοκομμένα νεκταρίνια. Έβαλα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και δυόσμο και άρχισε να βράζει. Όταν άρχισε να πίνει τα υγρά του το έσβησα με λίγο κονιάκ. Έριξα και την ρίγανη και άφησα να σιγοβράζει μέχρι να λιώσουν τα νεκταρίνια. Έγινε ένας πολύ ωραίος χυλός που τον έβαλα σάλτσα σε μοσχαρίσια μπριζόλα και ρύζι. Ταιριάζει πολύ με το ρύζι. Επειδή γλυκίζει σαν σάλτσα πάει περισσότερο με ρύζι και κρεατικά. Θα μπορούσε κάποιος να βάλει στο τέλος και λίγη κρέμα γάλακτος αλλά δεν το χρειάζεται…είναι πιο ελαφρύ έτσι…. Καλή επιτυχία! Ζωή