;

Ριζότο με κιμά από τη γέμιση της χριστουγεννιάτικης γαλοπούλας

Παρ 27 Δεκεμβρίου 2013
Πέρασαν τα Χριστούγεννα και μας περίσσεψε γέμιση από τη γαλοπούλα. Την αξιοποίησα φτιάχνοντας ένα ριζότο. Υλικά: 300 γρ. κιμάς (γέμιση) 1 κρεμμύδι μαϊντανός σέλερι 1 καρότο 250 γρ. ρύζι κατά προτίμηση αρμπόριο, αλλά εάν δεν έχουμε βάζουμε καρολίνα ελαιόλαδο βούτυρο παρμεζάνα ή πεκορίνο  1/2 ποτηράκι κρασί ζωμό κοτόπουλο αλάτι, πιπέρι Τρόπος παρασκευής: Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το καρότο Σε μία αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο Σωτάρουμε τα λαχανικά μας, ρίχνουμε λίγο αλάτι, αφήνουμε να μαραθούν, προσθέτουμε το ρύζι, συνεχίζουμε το σωτάρισμα και σβήνουμε με το κρασί   Αφού εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον κιμά, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά μας και προσθέτουμε λίγο λίγο το ζωμό μέχρι το ρύζι να είναι  έτοιμο  Κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως Συμβουλή:  Σερβίρουμε αμέσως το ριζότο γιατί εάν το αφήσουμε στη κατσαρόλα συνεχίζει να ψήνεται και θα μας παραβράσει. Ρίχνουμε το ζωμό λίγο λίγο για να υπολογίσουμε ακριβώς πόσο υγρό θα χρειαστεί. Καλή σας όρεξη Λίτσα