;

Πώς τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs συμβάλλουν και στην πρόληψη σπατάλης τροφίμων

Παρ 19 Ιανουαρίου 2024

Το δίκτυο Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων του Μπορούμε απαρτίζουν -κατά πλειοψηφία- εκατοντάδες επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης. Επιπλέον, όμως, το ευρύ –και διαρκώς διευρυνόμενο- αυτό δίκτυο περιλαμβάνει και άλλους φορείς κι εγκαταστάσεις, που διαχειρίζονται τρόφιμα στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα Διαπιστευμένα Εργαστήρια Αναλύσεων TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs, τα οποία συμβάλλουν και στην πρόληψη σπατάλης τροφίμων.

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων, μετά των ολοκλήρωση των δειγματοληπτικών ελέγχων τους, φροντίζουν η υπόλοιπη -πέραν του δείγματος-  διαθέσιμη ποσότητα τροφίμων να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πρόκειται για τρόφιμα, τα οποία είναι απολύτως ασφαλή για ανθρώπινη κατανάλωση, απλώς δεν μπορούν πλέον να διατεθούν εμπορικά.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τα TÜV AUSTRIA Food Allergens Labs, τα τρόφιμα (κατεψυγμένα προϊόντα, τυροκομικά, θαλασσινά κ.α.) που προσφέρθηκαν κατά τη διάρκεια του 2023 αντιστοιχούν σε περίπου 6.000 μερίδες, υποστηρίζοντας τις επισιτιστικές ανάγκες έξι –συνεργαζόμενων με το Μπορούμε- κοινωφελών φορέων και των ωφελουμένων τους.

Η ως άνω ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο μιας ευρύτερης, πολυετούς συνεργασίας μεταξύ της TÜV AUSTRIA Hellas και του Μπορούμε. Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη της εταιρείας προς την οργάνωσή μας!

Εκφράζουμε ολόθερμες ευχαριστίες στους ανθρώπους της εταιρείας για την έμπρακτη στήριξη στο έργο του Μπορούμε και την ουσιαστική συμβολή τους στην πρόληψη της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα!