;

Παξιμάδια / Φρυγανιές

Τετ 27 Νοεμβρίου 2013
Ψωμί έχουμε όλοι στο σπίτι μας και επειδή οι περισσότεροι το προτιμούμε φρέσκο μας περισσεύει. Δεν το πετάμε! Το αξιοποιούμε. 1. Παξιμάδια ψωμί ελαιόλαδο ρίγανη ή θυμάρι ή ξερό βασιλικό σκόρδο (προαιρετικό) Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε το ψωμί ανάλογα με το σχήμα του σε χοντρές φέτες Βουρτσίζουμε με πινέλο το ελαιόλαδο στις φέτες Εάν επιλέξουμε το βασιλικό τότε χτυπάμε σε μπλέντερ το λάδι σκόρδο λίγο αλάτι, πιπέρι κ το αλοίφουμε στις φέτες Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί Ψήνουμε στο φούρνο στους 1100 C για να μην καούν και να φύγει η υγρασία τους για 1 ώρα περίπου Συμβουλή: Για μεγαλύτερη οικονομία ρεύματος ψήνουμε τα παξιμάδια όταν πρόκειται να ψήσουμε και άλλα φαγητά στο φούρνο μας. Τα ψήνουμε κατά τη προθέρμανση και μετά το ψήσιμο του φαγητού μας όταν ο φούρνος μας είναι ακόμη ζεστός. 2. Φρυγανιές Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες Τις τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα και τις ψήνουμε στους 1100 C για 45' ή και περισσότερο αν χρειαστεί 3. Φρυγανιά τριμμένη Ακολουθούμε τη μέθοδο ψησίματος της φρυγανιάς Τρίβουμε τις φέτες στο μπλέντερ και διατηρούμε σε σακουλάκια ή σε βάζο Καλή επιτυχία Λίτσα