Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι με το κέικ που σας έχει περισσέψει μπορείτε να φτιάξετε μια μηλόπιτα; Εάν όχι, διαβάστε την παρακάτω συνταγή.
Υλικά:
5-6 φέτες κέικ
5 μήλα μέτρια κομμένα σε κομμάτια μικρά ή φέτες
1 φλυτζάνι ζάχαρη (όχι πολύ γεμάτο)
1/2 φλυτζάνι νερό
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. σταφίδες
2 κ.σ. καρύδια ψύχα (προαιρετικό)
Τρόπος παρασκευής:
Βουτυρώνουμε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη
Τοποθετούμε με σειρά τα κομμάτια του κέικ ή τα τρίβουμε και απλώνουμε πατώντας τα με τη παλάμη μας σφικτά.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, μόλις αρχίσει να δένει το σιρόπι προσθέτουμε τη κανέλα τα μήλα τις σταφίδες για 5 λεπτά πριν τα αφαιρέσουμε απο τη φωτιά προσθέτουμε τα καρύδια αν θέλουμε
Απλώνουμε τα υλικά μας ομοιόμορφα πάνω από το κέικ
Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 C
Συμβουλή:
Φροντίζουμε να μην βράσουμε πολύ το σιρόπι. Θέλουμε να μείνει αρκετό για να ποτίσουμε τη βάση μας (το κέικ) για να είναι υγρή.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα μήλα με ότι φρούτο έχουμε διαθέσιμο στο σπίτι μας π.χ. αχλάδια ή και τα δύο μαζί.
Καλή απόλαυση,
Λίτσα