;

Μαρμελάδα από φλούδες πορτοκάλι

Παρ 23 Αυγούστου 2013
Η Μαρίζα, ιδιοκτήτρια του καφέ Γιασεμί στην Πλάκα, μας είπε:"Βρήκα μία παλιά συνταγή της γιαγιάς μου – Μαρμελάδα από φλούδες πορτοκάλι – και σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να αξιοποιήσω τις φλούδες από τα πορτοκάλια που στίβουμε για χυμούς στο Γιασεμί. Θα φτιάχνουμε μαρμελάδες και θα τις προσφέρουμε σε οικογένειες που έχουν ανάγκη". Υλικά: 1 κιλό φλούδες από πορτοκάλια ακέρωτα (κατά προτίμηση βιολογικά) 1,2 κιλά  ζάχαρη 1 λίτρο νερό χυμό ενός λεμονιού Εκτέλεση: Κόβουμε τις φλούδες σε μέτρια κομμάτια. Για να τις ξεπικρίσουμε, τις βράζουμε σε νερό για 10 λεπτά, σουρώνουμε και επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές.   Τις βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην μας κολλήσει. Λίγο πριν αρχίσει να δένει πολτοποιούμε με ράβδο μπλέντερ. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγα λεπτά πριν την βγάλουμε από τη φωτιά ρίχνουμε το χυμό ενός λεμονιού. Αποστείρωση: πλένουμε καλά τα βάζα και τα καπάκια τους. Τα βάζουμε στο φούρνο ανάποδα στους 100 βαθμούς για 30 λεπτά. Σερβίρουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε καλά με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσει τελείως. Καλή επιτυχία! Μαρίζα