;

Μάριος Πεντέλικας: Ο αφανής Food Saving Hero της Α.Μ.Κ.Ε «Συμβάλλειν»

Τετ 21 Δεκεμβρίου 2022

Ο Μάριος Πεντέλικας είναι ένας από τους πολλούς Food Saving Heroes του οικοτροφείου Παλλήνης της Α.Μ.Κ.Ε «Συμβάλλειν». Κάθε εβδομάδα πηγαίνει στη λαϊκή αγορά της Παλλήνης για να παραλάβει τα περισσευούμενα και πλήρως αξιοποιήσιμα αγροδιατροφικά προϊόντα που έχουν σώσει οι εθελοντές μας, με στόχο να τα προσφέρουν στους ωφελούμενους του Οικοτροφείου.

Πιστοί σύμμαχοι του Μπορούμε οι εργαζόμενοι του οικοτροφείου φροντίζουν, ώστε τα προϊόντα που δεν ήταν εφικτό να καταναλωθούν μέσα στην εβδομάδα, να τα συντηρούν στην κατάψυξη, κατόπιν επεξεργασίας, διασφαλίζοντας ότι καμία μερίδα που σώθηκε δεν πήγε χαμένη.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τη συνεργασία μας και την εμπειρία της Α.Μ.Κ.Ε «Συμβάλλειν» από το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» μέσα από τα μάτια του Μάριου Πεντέλικα.

Περιγράψτε μας με δυο λόγια τη συνεργασία σας με το Μπορούμε

Εδώ και αρκετά χρονιά συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους του «Μπορούμε», οι οποίοι είναι πολύτιμοι αρωγοί στο έργο μας, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους ανθρώπους μας ποιοτική διαβίωση. Από τους ανθρώπους που εκπροσωπούν το Μπορούμε πάντα εισπράττουμε το ενδιαφέρον ότι  θέλουν να μας στηρίξουν.

Πώς φροντίζετε ώστε καμία μερίδα φαγητού να μην πηγαίνει χαμένη;

Καμία μερίδα  φαγητού δεν πάει χαμένη, διότι αξιοποιούμε - με τον καλύτερο δυνατό τρόπο -  τα προϊόντα που δεχόμαστε.

Κάθε Πέμπτη, παραλαμβάνουμε από τη λαϊκή αγορά της Παλλήνης φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια  και αυγά τα οποία, είτε καταναλώνονται άμεσα απο τους ωφελούμενους μας είτε κατόπιν επεξεργασίας από το προσωπικό μας, καταψύχονται σε κατάλληλες θερμοκρασίες, ώστε να καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν στο μέλλον.

Κάτι πολύ σημαντικό για εμένα που ήθελα να μοιραστώ μαζί σας είναι πως σε όλη αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω χωρίς  την συνδρομή των υπολοίπων εργαζομένων και των ωφελουμένων μας, τους οποίους η όλη διαδικασία  βοηθά στην κοινωνικοποίησή τους, καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται στην λαϊκή και μας προσφέρουν με την καρδιά τους τα περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά.