;

Λίγες πράξεις ... πολλά χαμόγελα

Τρι 18 Οκτωβρίου 2022

Με αφορμή την 16η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων, πραγματοποιήσαμε μια πολύ όμορφη συνεργασία με την οργάνωση Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης, με στόχο να διαδώσουμε παντού την αξία της διάσωσης και προσφοράς περισσευούμενων τροφίμων σε συνανθρώπους μας που βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Το πρωί της Παρασκευής, ομάδα εθελοντών του Μπορούμε σώσαμε 153 κιλά περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή αγορά στη Θεσσαλονίκη για να τα μαγειρέψουμε στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης. Συνολικά 105 μερίδες γεμιστά και ζυμαρικά με λαχανικά προσφέρθηκαν το πρωί του Σαββάτου σε άστεγους στο κέντρο της πόλης.

Τα φρούτα και λαχανικά που περίσσεψαν και τα οποία μας πρόσφεραν απλόχερα οι πωλητές κατά τη δράση του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», διανεμήθηκαν σε οικογένειες της Θεσσαλονίκης που έχουν ανάγκη.

Ευχαριστούμε θερμά τους εθελοντές μας στη Θεσσαλονίκη και τους Περβολάρηδες για τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και τη διάθεση για προσφορά σε συνανθρώπους μας σε επισιτιστική κρίση.

Αν θες και εσύ να γίνεις εθελοντής του Μπορούμε και να συνδράμεις στο έργο μας στη Θεσσαλονίκη, μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 210-3237805 ή στο info@boroume.gr