;

Κριθαράκι με λάχανο

Τετ 19 Φεβρουαρίου 2014
Δεν πετάμε τίποτα. Τα σκληρά κομμάτια του λάχανου (την καρδιά), που μας περίσσεψαν, τα κάνουμε ένα ωραίο κριθαράκι με λάχανο. Υλικά: 1 φλυτζάνι κριθαράκι λάχανο (όσο περίσσεψε περίπου 3-4 φλυτζάνια) κομμένο σε μικρά κομμάτια 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσσο κομμένο σε μικρά κομμάτια λίγο σέλερυ μαϊντανό 1 φλυτζάνι ντομάτα χυμό ελαιόλαδο 1 ξύλο κανέλας αλάτι, πιπέρι τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, πεκορίνο) Τρόπος παρασκευής: Σε αντικολλητική κατσαρόλα, σωτάρουμε όλα τα υλικά μας για 5 λεπτά εκτός από το κριθαράκι και την ντομάτα Προσθέτουμε το κριθαράκι και το νερό (ζεστό) ή ζωμό και ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει Μόλις χυλώσει και ψηθεί το φαγητό μας προσθέτουμε το τυρί και μια κουταλιά βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά Σερβίρουμε Καλή σας όρεξη! Λίτσα