;

Κοτόπουλο με λαχανικά και σόγια

Πεμ 08 Ιανουαρίου 2015
Για να μη πετάξουμε το κοτόπουλο που μας περίσσεψε (ψητό, σχάρας, βραστό), το συνοδεύουμε με μερικά λαχανικά που έχουμε στο ψυγείο μας και ετοιμάζουμε ένα νόστιμο φαγητό.      Υλικά: πιπεριές κόκκινες φρέσκα κρεμμυδάκια πράσο μπρόκολο μανιτάρια ή μελιτζάνα σέλερι καρότα σε κύβους ντομάτα κομμένη σε κύβους κουρκουμάς, 3-4 κουταλιές σούπας σόγια, πιπέρι ελαιόλαδο Τρόπος παρασκευής: Κόβουμε τα λαχανικά  σε κομμάτια Σωτάρουμε τα λαχανικά μας σ΄ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν εκτός από το μπρόκολο που το βάζουμε τελευταίο για να μη λιώσει. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πυρέξ ή ότι άλλο σκεύος για ψήσιμο στο φούρνο διαθέτουμε. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου πάνω από τα λαχανικά Ανακατεύουμε τη σόγια, το κουρκουμά το πιπέρι με λίγο ελαιόλαδο και ένα φλυτζάνι νερό ή ζωμό κότας κα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1900 για 20-30 λεπτά Εάν χρειαστεί προσθέτουμε αλάτι ή λίγο ακόμη σόγια Χρησιμοποιούμε ό,τι λαχανικά και όση ποσότητα έχουμε. Καλή σας όρεξη! Λίτσα