;

Η Κινητήρια Δύναμη του Μπορούμε #21

Τετ 08 Ιουνίου 2022

Οι εθελοντές μας είναι η δύναμή μας! Η Μαρίνα Ζαπουνίδου είναι στην ομάδα εθελοντών του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» στη Θεσσαλονίκη. Από μια πρώτη επαφή που είχε με τον εθελοντισμό την περίοδο του Lockdown, δυο χρόνια μετά η Μαρίνα έχει εντάξει την εθελοντική δράση και την κοινωνική προσφορά στην καθημερινότητά της.

Λίγα λόγια για σένα:
Είμαι τεχνικός ήχου και ασχολούμαι με την μουσική και τον ήχο σε επαγγελματικό επίπεδο σε συναυλίες, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, στούντιο, ραδιόφωνο και εκδηλώσεις. Μένω στη Θεσσαλονίκη.

Γιατί αποφάσισες να γίνεις εθελόντρια:
Η απόφαση για τον εθελοντισμό ήταν κατά κάποιο τρόπο συγκυριακή. Την περίοδο του Lockdown υπήρχε ελεύθερος χρόνος και ήθελα να κάνω κάτι ουσιαστικό. Το έναυσμα για να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό δόθηκε μετά από μια επίσκεψη που πήγα με μια φίλη στη δομή «Άλμπατρος». Πραγματικά θαύμασα την προσπάθεια των ανθρώπων και το έργο τους. Καθοριστική ήταν και η επαφή με τον Αλέξανδρο Μπουλγουρτζή που προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει. Έτσι έγινα εθελόντρια στο «Μπορούμε στη Λαϊκή» και έγινε η αρχή!

Για μένα η συμμετοχή μου στο πρόγραμμα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό και ταυτόχρονα διδακτικό. Από την πρώτη στιγμή αγάπησα πολύ τη δράση.

Πόσο εύκολο/δύσκολο σου είναι να μιλήσεις σε κάποιον για τον εθελοντισμό:
Είναι εύκολο να μιλήσεις για τον εθελοντισμό γιατί όταν γίνεις εθελοντής και προσφέρεις με ανιδιοτέλεια, τα λόγια βγαίνουν από μόνα τους

Τι αντιδράσεις λαμβάνεις:
Οι αντιδράσεις είναι κυρίως αντιδράσεις θαυμασμού και λόγια επιβράβευσης «μπράβο», «είναι πολύ ωραίο αυτό που κάνεις, κ.λ.π.

Πόσο εύκολο είναι να μην πετάμε φαγητό:
Ο εθελοντισμός σε μαθαίνει να σέβεσαι τα πάντα! Έτσι αρχίζεις σιγά σιγά να σκέφτεσαι πολύ σοβαρά για το αν θα πετάξεις κάποιο φαγητό ή αν υπάρχει η δυνατότητα να το αξιοποιήσεις, πράγμα που δε σκεφτόσουν πριν.

Πως θα περιέγραφες με τρεις λέξεις την ομάδα του «Μπορούμε»:
Η ομάδα του «Μπορούμε» σημαίνει υπευθυνότητα, συνεργασία και το κυριότερο εμπιστοσύνη.

Μοιράσου μαζί μας ένα περιστατικό από τη δράση του προγράμματος "Μπορούμε στη Λαϊκή" που σε εντυπωσίασε:
Τα όσα ζούμε στις λαϊκές αγορές δεν μπορούν να χωρέσουν σε λίγες γραμμές. Για τι να πρωτομιλήσω. Παραμονή Χριστουγέννων, στη λαϊκή αγορά των Συκεών, ένας παραγωγός μεγάλος σε ηλικία, έβαλε με πολλή χαρά και αγάπη στο καρότσι μου αυγά για να τα προσφέρουμε σε συνανθρώπους μας σε ανάγκη. Πάντα όμως με εντυπωσιάζει μια παραγωγός, η Γερακίνα στη λαϊκή του Ντεπώ, η οποία κάθε φορά δίνει σχεδόν όλο τον πάγκο της! Και το λέω χωρίς ίχνος υπερβολής! Το «Μπορούμε στη Λαϊκή» είναι μια πολύ ξεχωριστή και διδακτική δράση. Οι παραγωγοί και οι πωλητές προσφέρουν με πολλή χαρά τα προϊόντα τους γιατί εμπιστεύονται το έργο του Μπορούμε.