;

Φασολάκια λαδερά με μακαρόνι

Παρ 17 Οκτωβρίου 2014
Τα φασολάκια της προηγούμενης μέρας δεν τα πετάμε! Μπορούν να αξιοποιηθούν και να γίνουν μια ωραία μακαρονάδα, μια φοκάτσια ή μια λαγάνα με τυρί! Μακαρονάδα: Υλικά: Φασολάκια λαδερά (όσα περίσσεψαν) 1 μελιτζάνα κομμένη σε κύβους 1 φρέσκια ντομάτα σε κύβους. 1/2 πακέτο μακαρόνια (ή ότι άλλο ζυμαρικό διαθέτουμε) ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι τυρί τριμμένο (ότι σκληρό τυρί διαθέτουμε) Τρόπος Παρασκευής: Τηγανίζουμε τους κύβους της μελιτζάνας ή τους ψήνουμε στο φούρνο αλείφοντας τους  με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τη ντομάτα με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τα φασολάκια, αλάτι πιπέρι. Βράζουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε τα λαδερά μας με τα μακαρόνια, προσθέτουμε το τυρί και σερβίρουμε.   Φοκάτσια, λαγάνα:  Σουρώνουμε τη σάλτσα από τα φασολάκια. Πασπαλίζουμε τη φοκάτσια(ή λαγάνα) με ρίγανη και πάπρικα γλυκιά ή καυτερή (ανάλογα με τη προτίμηση μας), προσθέτουμε το τυρί τριμμένο (φέτα ή ότι άλλο διαθέτουμε), φρέσκια ή λιαστή ντομάτα, ελιές αν θέλουμε και τα φασολάκια. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα.   Καλή όρεξη! Λίτσα