;

Εννέα χρόνια διάσωση & προσφορά τροφίμων μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος

Δευ 19 Δεκεμβρίου 2022

Στα δέκα χρόνια λειτουργίας του Μπορούμε, έχουμε γράψει πολλές ιστορίες διάσωσης & προσφοράς τροφίμων με στόχο τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και την ενίσχυση της επισιτιστικής στήριξης συνανθρώπων στη χώρα μας.

Μια από τις πιο σημαντικές ιστορίες, για την οποία αισθανόμαστε περήφανοι και γεμάτοι ευγνωμοσύνη, είναι αυτή με την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Εδώ και εννέα χρόνια, έχουμε αναπτύξει μια κοινωνικά καινοτόμο προσέγγιση με στόχο τη διάσωση & προσφορά τροφίμων υπέρ κοινωφελών φορέων στον τομέα του λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα.

Η συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος ξεκίνησε πιλοτικά το καλοκαίρι του 2013. Μέσω του προγράμματος της εταιρείας «Τρόφιμα Αγάπης», τρόφιμα τα οποία αποσύρονταν από το ράφι λόγω κοντινής ημερομηνίας λήξης ή «ταλαιπωρημένης συσκευασίας», προσφέρονταν σε γειτονικούς προς τα τρία τότε καταστήματα κοινωφελείς φορείς.

Έκτοτε, η συνεργασία μας έχει επεκταθεί σε 300 καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος σε όλη την Ελλάδα στηρίζοντας συνολικά 204 κοινωνικούς φορείς. Σε καθημερινή βάση οι τοπικοί φορείς παραλαμβάνουν τα προσφερόμενα τρόφιμα, για να τα διαθέσουν στους ωφελούμενούς τους. Τα είδη των προϊόντων που προσφέρονται, τηρουμένων πάντα όλων των προβλεπόμενων κανόνων ασφάλειας τροφίμων, περιλαμβάνουν ξηρά προϊόντα ραφιού, μαγειρεμένα γεύματα, συσκευασμένα φρούτα  & λαχανικά, καθώς και συσκευασμένα είδη συντήρησης και κατάψυξης. 

Από την έναρξη της συνεργασίας μας έως σήμερα, έχουμε σώσει και προσφέρει μέσω της ΑΒ Βασιλόπουλος, περισσότερες από 41 εκατομμύρια τρόφιμα. Η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 60,3 εκατ. κιλά CO2, τα οποία δεν εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα, συμβάλλοντας σημαντικά στην αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων ως ένα βαθιά περιβαλλοντικό ζήτημα.

Ως Μπορούμε αλλά και εκ μέρους των χιλιάδων ωφελουμένων σε όλη την Ελλάδα, θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια 3.285 ευχαριστώ, τόσες όσες και οι ημέρες συμπόρευσής μας, σε όλη την ομάδα της ΑΒ Βασιλόπουλος για μια εξαιρετικά γόνιμη και αποτελεσματική συνεργασία εννέα χρόνων. Και συνεχίζουμε…

Η συνεργασία του Μπορούμε με την ΑΒ Βασιλόπουλος μέσα από τα μάτια των φορέων

Καλλιόπη Χατζησταύρου Διευθύντρια Ένωση Γονέων Νοητικώς Υστερούντων Ατόμων
«Συνεργαζόμαστε με το κατάστημα ΑΒ-Βάρης τα τελευταία 3 χρόνια.  Η προσφορά τους σε «Τρόφιμα Αγάπης» είναι ευεργετική για την Ε.Γ.Ν.Υ.Α, καθώς καλύπτει σημαντικό μέρος της τροφοδοσίας μας, ενώ τα Σαββατοκύριακα που οι ωφελούμενοι μας είναι λίγοι η σίτιση τους γίνεται αποκλειστικά από εκεί.  Η συνεργασία μας είναι άψογη με όλο το προσωπικό και ιδιαίτερα με τη διευθύντρια του καταστήματος, κυρία Όλγα Τσίπη.  Σας ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε να συνεχιστεί η συνεργασία μας»!

Κωνσταντίνα Σινάνη, Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής & Ψυχικής Υγείας- Πορεία ΑΜΚΕ
«Το Ελληνικό Κέντρο Προαγωγής Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας – Πορεία ΑΜΚΕ, και οι ωφελούμενοι του, ευχαριστούν θερμά τον AB Βασιλόπουλο που τόσα χρόνια συνεχίζει και ενισχύει τόσο ουσιαστικά το έργο μας μέσα από την προσφορά διαφόρων προϊόντων όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, είδη αρτοποιίας κ.α».