;

Ελληνοαμερικανοί εθελοντές στις λαϊκές αγορές Αθήνας & Θεσσαλονίκης

Δευ 01 Αυγούστου 2022

Τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού είχαμε τη χαρά να βρεθούν κοντά μας 38 εθελοντές του Greek America Corps για να στηρίξουν το πρόγραμμά μας «Μπορούμε στη Λαϊκή» στην Αθήνα και τη  Θεσσαλονίκη. Άνθρωποι με απίστευτη θετική ενέργεια, ζεστασιά και κυρίως όρεξη να αξιοποιήσουν κάθε λεπτό της εθελοντικής τους δράσης για να στηρίξουν συνανθρώπους στη χώρα μας.

Οι εθελοντές του Greek America Corps του Greek America Foundation συμμετείχαν σε 33 δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σώζοντας και προσφέροντας περισσότερα από 7.500 κιλά περισσευούμενα φρούτα και λαχανικά σε κοινωφελείς φορείς για τη στήριξη ανθρώπων σε διατροφική ανασφάλεια.

Είναι εντυπωσιακό ότι από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» είχαν πάντα μαζί τους, πέρα από τα πορτοκαλί γιλέκα του Μπορούμε, ένα τεράστιο χαμόγελο ως δείγμα χαράς και διάθεσης να συνδράμουν στο έργο μας.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε 38 μεγάλα «ευχαριστώ», ένα για κάθε εθελοντή ξεχωριστά, που όχι απλά «αγκάλιασε» το έργο μας, αλλά που απέδειξε περίτρανα ότι ο εθελοντισμός δεν έχει σύνορα.

Σύμφωνα με τον Anthony Presti, εθελοντή του Greek America Corps: «H συνεργασία με το Μπορούμε ως μέρος του προγράμματος εθελοντισμού του Greek America Corps με βοήθησε να εκτιμήσω μια άλλη πλευρά της Ελλάδας την οποία δεν είχα την ευκαιρία να προσέξω ως τώρα. Η δουλειά που κάνει το Μπορούμε είναι κάτι που πολύ συχνά παραβλέπουμε αλλά είναι πολύ σημαντική για την αυτάρκεια της Ελλάδας. Οι άνθρωποι του Μπορούμε είναι στ' αλήθεια "πολεμιστές που σώζουν φαγητό" και η νοοτροπία τους ότι "καμία μερίδα φαγητού δεν πρέπει να πάει χαμένη" είναι αυτή που ελπίζω πολλοί άνθρωποι να ακολουθούν στην καθημερινότητα τους!»

Το Greek America Corps είναι εθελοντικό πρόγραμμα της ελληνοαμερικανικής πρωτοβουλίας Greek America Foundation που έχει ως στόχο τη συμμετοχή των μελών της σε εθελοντικές δράσεις και προγράμματα μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ελλάδα.