;

Εκπαιδευτικό υλικό έργου Food Rescue

Δευ 10 Ιουνίου 2024

Το αγαπημένο μας Food Rescue, ένα Erasmus+ πρόγραμμα εκπαίδευσης, που διασυνδέει τη σπατάλη τροφίμων με την κλιματική κρίση, πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή του.

Ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματά του είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος, η οποία απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μέσα από αυτήν, μπορείτε να κατεβάσετε και να αξιοποιήσετε το εκπαιδευτικό υλικό που δημιουργήσαμε μαζί με τους συνεργάτες μας- εταίρους του έργου. Επισκεφτείτε και κάνετε εγγραφή στην πλατφόρμα για να ανακαλύψετε εργαλεία, νέες μεθοδολογίες και ενδιαφέρον εκπαιδευτικό υλικό εδώ: https://foodrescue-project.eu/login/

Το εν λόγω υλικό θα συμβάλλει στην περαιτέρω ποιοτική αναβάθμιση - με στοιχεία maker education και youth participation- του εκπαιδευτικού μας προγράμματος «Μπορούμε στο Σχολείο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 περισσότεροι από 8.000 μαθητές κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας συμμετείχαν στο πρόγραμμα Μπορούμε στο Σχολείο (αριθμός ρεκόρ από την εκκίνηση της υλοποίησής του). Διευρύναμε τη συνολική γεωγραφική κάλυψη (103 σχολεία σε 59 Δήμους στην Ελλάδα), ενώ ταυτόχρονα βελτιώσαμε ποιοτικά το περιεχόμενό του προσαρμόζοντάς το για κάθε ηλικιακή βαθμίδα, από το νηπιαγωγείο μέχρι... το Πανεπιστήμιο.