;

Διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για τη σπατάλη τροφίμων

Τετ 25 Ιανουαρίου 2023

Τους τελευταίους μήνες υλοποιήσαμε μια ευρεία διαδικτυακή εκστρατεία ενημέρωσης με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών μας γύρω από το θέμα της σπατάλης τροφίμων.

Η καμπάνια βασίστηκε στα ευρήματα της έρευνας που υλοποίησε το ΔΕΑΠΤ σε συνεργασία με το Μπορούμε και με τη χρηματοδότηση του Πράσινου Ταμείου.

Η ορθή ανάγνωση των ημερομηνιών σήμανσης στα διατροφικά προϊόντα, η ενημέρωση γύρω από τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της σπατάλης τροφίμων και της μεγάλης συμβολής του φαινομένου στην κλιματική αλλαγή, η οικονομική επιβάρυνση των νοικοκυριών σε ετήσια βάση, καθώς και η ανάδειξη πρακτικών οδηγιών που μπορούμε να υιοθετήσουμε στην καθημερινότητά μας με στόχο να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων, αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της εκστρατείας ενημέρωσης.

Η εκστρατεία ενημέρωσης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών χρηστών του διαδικτύου και καταναλωτών. Εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, γιατί αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθειά μας να ενημερώσουμε τα νοικοκυριά της Ελλάδας για ένα ζήτημα που μας απασχολεί και μας προβληματίζει.

Στο Μπορούμε, συνεχίζουμε συστηματικά μέσα από συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και μέσω των προγραμμάτων διάσωσης & πρόληψης, να κινητοποιούμε ολοένα και περισσότερα εμπλεκόμενα μέρη στη διατροφική αλυσίδα, στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων.

Ας μη ξεχνάμε ότι μειώνοντας τη σπατάλη τροφίμων, στηρίζουμε την κοινωνία, προστατεύουμε τον πλανήτη μας, εξοικονομούμε ευρώ.