;

Μπρόκολο γκρατέν

Τρι 11 Φεβρουαρίου 2014
Μας περίσσεψε βραστό μπρόκολο ή κουνουπίδι; Φτιάχνουμε ένα νοστιμότατο γκρατέν. Υλικά: 200 γρ. μπρόκολο βραστό  1 αυγό 1 φλυτζάνι μικρό κρέμα γάλακτος ή γάλα 100 γρ. τυρί τριμμένο (μπορεί να είναι κίτρινο τυρί ή φέτα) 2 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μικρά κομμάτια (προαιρετικό) φρυγανιά τριμμένη λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι Τρόπος παρασκευής: Βουτυρώνουμε ένα μικρό αντικολλητικό ταψί Ανακατεύουμε το τυρί (κρατάμε λίγο) και το ζαμπόν με το μπρόκολο και το τοποθετούμε στο ταψί Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε το μπρόκολο με τα 2/3 του μείγματος Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με το τυρί που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε το μπρόκολο Περιχύνουμε με το υπόλοιπο μείγμα αυγού και ψήνουμε στους 1800C  για 20 λεπτά Καλή σας όρεξη! Λίτσα