;

Μπορούμε στη Λαϊκή και American College of Greece: μια σημαντική συνεργασία σταθερή στον χρόνο

Δευ 23 Οκτωβρίου 2023

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», τον Νοέμβριο του 2018, ξεκίνησε η συνεργασία του Μπορούμε με το American College of Greece (ACG). Έκτοτε εκατοντάδες σπουδαστές του ACG έχουν λάβει μέρος στις δράσεις του προγράμματος, έχοντας σώσει και προσφέρει σε κοινωφελείς φορείς χιλιάδες κιλά αξιοποιήσιμα περισσευούμενα τρόφιμα. Με τη στήριξη των πωλητών των λαϊκών αγορών και τον συντονισμό του Μπορούμε, οι εθελοντές του American College of Greece δίνουν το παράδειγμα συμμετέχοντας σε έργο με τεράστιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.

Ράνια Ασσαριωτάκη, Director, Office of Sustainability του American College of Greece, σημειώνει:

«Μένοντας πιστοί στο μότο του σχολείου μας «Να μην Υπηρετείσαι, αλλά να Υπηρετείς» στηρίζουμε ενεργά το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή». Έχοντας «υιοθετήσει» τις δράσεις του προγράμματος σε 3 λαϊκές αγορές, οι εθελοντές μας μέχρι σήμερα έχουν σώσει πάνω από 14 τόνους τρόφιμα από τα απορρίμματα, έχουν προσφέρει πάνω από 60.000 μερίδες φαγητό σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και έχουν εμποδίσει την εκπομπή στην ατμόσφαιρα πάνω από 28.000 κιλά CO2. Με αυτή την προσφορά μας, αντικατοπτρίζουμε την ουσία του σχολείου μας και αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να δημιουργούμε αλλαγές στον κόσμο μας, μια ημέρα και μια μερίδα φαγητό τη φορά. Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην κοινότητα του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, που αποδεικνύει με την προσφορά της ότι το #ACGCares».

 H Νίνα Χειμάρα, εθελόντρια του American College of Greece, αναφέρει:

«Ποτέ δε φανταζόμουν ότι θα πήγαινα σε εβδομαδιαία βάση στη λαϊκή αγορά και ειδικά χωρίς να συνοδεύω τη γιαγιά μου. Όμως όταν επισκέφτηκα τη λαϊκή αγορά του Χολαργού για πρώτη φορά το 2022 πέρασα υπέροχα μαζί με την ομάδα των εθελοντών του ACG και του Μπορούμε. Βλέποντας την καλή διάθεση για προσφορά που επικρατεί από τους πωλητές και την ιδιαίτερη εκτίμηση του κοινωφελούς φορέα που λαμβάνει τα τρόφιμα συνειδητοποίησα την σημασία της αξιοποίησης των τροφίμων. Το 2023 έθεσα ως προτεραιότητα τη συστηματική στήριξη της δράσης για την καταπολέμηση της σπατάλης τροφίμων και αισθάνομαι ότι συνεισφέρω κι εγώ ένα καρότσι τη φορά, μία δράση σε λαϊκή αγορά ανά εβδομάδα».

Συνεργασίες όπως αυτή με τους ανθρώπους του ACG κάνουν όλους εμάς στο Μπορούμε να αισθανόμαστε δυνατοί για να συνεχίζουμε το έργο μας με μεγαλύτερη θετική διάθεση. Τους ευχαριστούμε και ευχόμαστε να έχουμε μπροστά μας πολλά ακόμα χρόνια θετικής και αποδοτικής συνεργασίας.