;

100 φρατζόλες ψωμί "σώθηκαν΄" και προσφέρθηκαν από φούρνο στο Γκύζη

Πεμ 01 Ιουνίου 2017
Η σπατάλη τροφίμων μπορεί να συντελεστεί σε πολλά σημεία της διατροφικής αλυσίδας, όπως για παράδειγμα από αστοχίες παραγωγής εταιρειών εστίασης, από τις οποίες περισσευούν συχνά φαγητά που είναι άριστα ποιοτικά αλλά δυστυχώς θα καταλήξουν στα σκουπίδια. Μια αντίστοιχη αστοχία προέκυψε κατά τη διάρκεια παραγωγής ψωμιού στο εργαστήριο του κυρίου Γιώργου Αλάφη, στο Γκύζη, από όπου επικοινώνησαν άμεσα μαζί μας για να προσφέρουν 100 φρατζόλες ψωμί, ώστε να μην πάνε χαμένες.

Αναζητήσαμε άμεσα τον κοντινότερο κοινωφελή φορέα που θα μπορούσε να τις αξιοποιήσει και έτσι μέσα σε λίγη ώρα, εκπρόσωπος της Στέγης Πρόνοιας Γερόντων του Ιερού Ναού Αγίου Στυλιανού στο Γκύζη πέρασε να τις παραλάβει. Το ψωμί προσφέρθηκε στους ανθρώπους που στηρίζει η δομή καθώς και στους ηλικιωμένους που φιλοξενεί στον ξενώνα του.

Χαιρόμαστε πολύ όταν νέοι δωρητές επικοινωνούν μαζί μας για να συμμετέχουν στο δίκτυο "Διάσωσης & Προσφοράς Τροφίμων" του Μπορούμε στηρίζοντας ενεργά την προσπάθεια μας να μην πηγαίνει καμία μερίδα φαγητού χαμένη.