Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Τώρα, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου είχα την τύχη μέσα από το πρόγραμμα του ReGeneration να έρθω σε επαφή με το σπίτι του Μπορούμε και όλες τις αξίες που πρεσβεύει.
Τον Μάϊο το Μπορούμε είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το Γυμνάσιο της Ελληνογαλλικής Σχολής των Ουρσουλινών με έναν ξεχωριστό τρόπο!
Αντλήστε έμπνευση από τις δημιουργικές ιδέες και συνταγές που μοιράζονται μαζί μας αγαπημένοι food bloggers για να αξιοποιήσετε με τον καλύτερο τρόπο τρόφιμα και φαγητό που περίσσεψαν, και να μην πάει «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη»!
Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Άσυλο Ανιάτων ενημερωθήκαμε ότι εξαιτίας επισκευών που πρέπει να γίνουν στην κουζίνα τους και οι οποίες θα κρατήσουν μια εβδομάδα θα χρειαστούν την υποστήριξή μας για να μπορέσουν να υποστηρίξουν τα 150 άτομα που σιτίζουν καθημερινά.
Ο Ιερός Ναός Μεταμόρφωσης Σωητήρος στην Καλλιθέα έχοντας εδώ και πολλά χρόνια κοινωνικό έργο, στηρίζει καθημερινά μέσω συσσιτίου 375 άτομα, με φαγητό μαγειρεμένο με όρεξη, αγάπη και χαρά από τις εθελόντριες του ναού.
Καθημερινά, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με εκατοντάδες δωρητές τροφίμων, μεταξύ των οποίων και εταιρείες, οι οποίες αν και δεν δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων και της εστίασης, συμβάλλουν ενεργά στη μείωση της σπατάλης τροφίμων.
Έχουμε τη χαρά από το 2012 να συνεργαζόμαστε με το ξενοδοχείο NOVOTEL ATHENES, που από την αρχή της δράσης μας, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του Μπορούμε για την μείωση της σπατάλης φαγητού, η οποία είναι και στη φιλοσοφία του ξενοδοχείου.
Περισσότερα από 630 κιλά φρούτα και λαχανικά έσωσαν και προσέφεραν μέσα σε λίγες ώρες οι εθελοντές της εταιρείας JTI με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».