Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Στην πρόσφατη συνάντηση όλων των συνεργατών του ευρωπαϊκού έργου SavingFood στην Αμβέρσα, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο..
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στην 3η συνεδρίαση των μελών της Πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Οι 2 βασικοί άξονες δράσεις του Μπορούμε είναι η διάσωση & προσφορά φαγητού και τροφίμων σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας καθώς και η ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα της σπατάλης τροφίμων.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η KPMG διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εθελοντική δράση «Cook for Good» με σκοπό την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Οι «κατευθυντήριες γραμμές της ΕΕ σχετικά με τη δωρεά τροφίμων», ένα βασικό παραδοτέο του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία, εκπονήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε στενή συνεργασία με τα μέλη της πλατφόρμας της ΕΕ για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, στην οποία συμμετέχει ενεργά και το Μπορούμε.
Πριν αρκετούς μήνες ζητήσαμε από τους φίλους μας στην Asset Ogilvy, με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν σε πολλά κοινά προγράμματα..
Μια αναπάντεχη έκπληξη μας περίμενε πριν λίγο καιρό όταν ειδοποιηθήκαμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πως το Μπορούμε επιλέχθηκε, μαζί με την «PRAKSIS» και την κυρία Αικατερίνη Παναγοπούλου, για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2017.
Πριν μερικές μέρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «Καλή Μέρα με μια Καλή Πράξη» που πραγματοποίησαν τα δημητριακά NESQUIK® της Nestlé σε συνεργασία με το Μπορούμε.