Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Περισσότερα από 500 κιλά μανταρίνια κινδύνευαν να χαθούν. Γιατί; Απλώς και μόνο επειδή κρίθηκαν μικρά ή ορισμένα δεν είχαν κοτσάνι, όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι..
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη μεγάλη τιμή και χαρά να συνεργαστούμε με το CineDoc το ντοκιμαντέρ «Theater of Life» του σκηνοθέτη Peter Svatek, το οποίο προβλήθηκε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο.
Τρεις νέες συνεργασίες με λαϊκές αγορές εγκαινιάστηκαν μέσα στον Νοέμβριο στο πλαίσιο του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» με σκοπό τη διάσωση και προσφορά περισσευούμενων φρούτων και λαχανικών από λαϊκές αγορές.
Καθημερινά η ομάδα του Μπορούμε σώζει & προσφέρει χιλιάδες μερίδες φαγητού σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντας επισιτιστικά με αυτόν τον τρόπο πολλές δεκάδες φορείς..
Στην πρόσφατη συνάντηση όλων των συνεργατών του ευρωπαϊκού έργου SavingFood στην Αμβέρσα, είχαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε την πρόοδο..
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στην 3η συνεδρίαση των μελών της Πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.
Οι 2 βασικοί άξονες δράσεις του Μπορούμε είναι η διάσωση & προσφορά φαγητού και τροφίμων σε κάθε στάδιο της διατροφικής αλυσίδας καθώς και η ενημέρωση της κοινής γνώμης σχετικά με το θέμα της σπατάλης τροφίμων.
Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Φτώχειας και στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η KPMG διοργάνωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά την εθελοντική δράση «Cook for Good» με σκοπό την προσφορά γευμάτων σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.