Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Μεγάλες ποσότητες τροφίμων καταλήγουν, δυστυχώς, στα σκουπίδια, την ίδια στιγμή που πολλοί άνθρωποι γύρω μας βιώνουν επισιτιστική ανασφάλεια.
Είναι ξεχωριστή η χαρά μας για το Saving Food Festival που διοργανώσαμε από κοινού Μπορούμε, WWF Ελλάς και Impact Hub Athens, το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018!
Τη φετινή σχολική χρονιά, έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το Οικολογικό Πάρκο Ν. Ψυχικού το οποίο κάθε Δευτέρα μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του..
Όπως κάθε χειμώνα τέτοια εποχή, έτσι και φέτος μας κάλεσε η κυρία Ζίνα Αγγελοπούλου από το Κοκκώνι Κορινθίας για να μαζέψουμε τα πορτοκάλια που θα πήγαιναν χαμένα από τον κήπο της ..
Βασικό συστατικό της φιλοσοφίας του Μπορούμε είναι η μετατροπή ενός αρνητικού φαινομένου, όπως για παράδειγμα η σπατάλη φαγητού σε κάτι πολύ θετικό..
Στη Θεσσαλονίκη επεκτάθηκαν οι δράσεις του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» με δύο νέες συνεργασίες, στις λαϊκές αγορές της Άνω Τούμπας και της Καλαμαριάς.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στην ομάδα μας την Τζωρτζίνα και τη Μυρτώ, οι οποίες είναι φίλες και αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια εθελοντική δράση την ίδια περίοδο. Χωρίς να το έχουν συζητήσει, βρέθηκαν και οι δύο στο "Σπίτι του Μπορούμε"!
Οι 73 τόνοι φρέσκα φρούτα και λαχανικά που σώθηκαν και προσφέρθηκαν από 13 λαϊκές αγορές της Αθήνας..