Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Με χαμόγελα και καλά λόγια υποδέχθηκαν οι πωλητές και οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών τις ευχαριστήριες επιστολές που διένειμαν οι ομάδες εθελοντών του Μπορούμε και των κοινωφελών φορέων σε όλες τις συνεργαζόμενες λαϊκές αγορές, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.
Από τις 12 έως τις 14 Ιουλίου είχαμε τη χαρά να βρεθούμε και να συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις του Lesvos Food Fest στον πανέμορφο Μόλυβο της Λέσβου.
Από το 2015 μέχρι σήμερα η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας της εταιρείας «Μύλοι Λούλη» στηρίζει ενεργά το μήνυμα του Μπορούμε «Καμία μερίδα φαγητού χαμένη» προσφέροντας τρόφιμα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.
Η πολύ σημαντική στήριξη του The Hellenic Initiative Australia (THI Australia) συνεχίζεται για μια ακόμα χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα. To THI Australia, ως αποκλειστικός χορηγός του προγράμματος..
Πριν μερικές μέρες βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη για το πρώτο εκπαιδευτικό σεμινάριο του προγράμματος Nemesis Project, το οποίο έχει στόχο την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας στα σχολεία
Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Άμστερνταμ με θέμα «Οι εθελοντικές συμφωνίες ως εργαλείο πολιτικής για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων» του ευρωπαϊκού προγράμματος ReFresh.
Είμαι φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από τα 16 μου ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό. Το «Μπορούμε» το γνώρισα μέσα από το πρόγραμμα εθελοντισμού του Πανεπιστημίου μου «AUEB Volunteers» και μία συνάντηση ήταν αρκετή για να καταλάβω ότι θέλω να συνεισφέρω και εγώ έμπρακτα στο σπουδαίο έργο που προσφέρει. .
Είναι μεγάλη χαρά μας που πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point in Education με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος μας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.