Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Με χαρά αποδεχθήκαμε την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στις εργασίες της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Άμστερνταμ με θέμα «Οι εθελοντικές συμφωνίες ως εργαλείο πολιτικής για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων» του ευρωπαϊκού προγράμματος ReFresh.
Είμαι φοιτητής του τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και από τα 16 μου ασχολούμαι ενεργά με τον εθελοντισμό. Το «Μπορούμε» το γνώρισα μέσα από το πρόγραμμα εθελοντισμού του Πανεπιστημίου μου «AUEB Volunteers» και μία συνάντηση ήταν αρκετή για να καταλάβω ότι θέλω να συνεισφέρω και εγώ έμπρακτα στο σπουδαίο έργο που προσφέρει. .
Είναι μεγάλη χαρά μας που πριν λίγο καιρό ξεκινήσαμε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό The Tipping Point in Education με σκοπό τη διάδοση του μηνύματος μας σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες εβδομάδες λειτουργίας των δράσεων του προγράμματος "Μπορούμε στη Λαϊκή" στις λαϊκές αγορές Ντεπώ, Σταυρούπολης και Αγ.Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη!
Πριν μερικές μέρες είχαμε τη χαρά να επισκεφτούμε τον παιδικό σταθμό προσχολικής αγωγής "Τα Δελφινάκια", να διαβάσουμε παρέα με τους μικρούς μας φίλους τις δράσεις του "Δινώσαυρού"..
Θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές του press event "Lemnos Philema" για την πρωτοβουλία τους να επικοινωνήσουν μαζί μας..
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι πέρα από την έντονη δραστηριοποίηση της οργανωμένης κοινωνίας των πολιτών, αναλαμβάνονται και πρωτοβουλίες διαμόρφωσης πολιτικών για την αντιμετώπιση της σπατάλης τροφίμων σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θεσμικό επίπεδο.
Πάνω από 37 τόνοι αξιοποιήσιμα φρέσκα φρούτα και λαχανικά «σώθηκαν» από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2018 με τη συνεργασία των εθελοντών του «Μπορούμε», των πωλητών 16 λαϊκών αγορών και των κοινωφελών φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή».