Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Πάνω από 128 τόνοι φρούτων και λαχανικών, συνεργασία με 23 λαϊκές αγορές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκατοντάδες ενθουσιώδεις εθελοντές αποτελούν τον απολογισμό του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή» για το 2018.
Ο παγκόσμιος Άτλας Σπατάλης Τροφίμων είναι γεγονός. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εργαλείο (Food Waste Atlas) με ελεύθερη πρόσβαση, που αναπτύχθηκε από το WRAP σε συνεργασία με το World Resource Institute, όπου συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα σχετικά με τη σπατάλη και τις απώλειες τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Tην Παρασκευή 14/12 το Athens Trigono διοργάνωσε εορταστικές εκδηλώσεις προκειμένου να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα. Ήταν μεγάλη χαρά μας να είμαστε κι εμείς μέρος αυτής της όμορφης γιορτής στη γειτονιά μας!
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετείχαμε στη συνεδρίαση των μελών της Πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων, που πραγματοποιήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες.
Πριν λίγο καιρό είχαμε τη χαρά να ταξιδέψουμε στη Θεσσαλονίκη και να επισκεφτούμε το Κολλέγιο Ανατόλια για να πραγματοποιήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Μπορούμε στο Σχολείο".
Εδώ και τρία χρόνια έχουμε τη χαρά να συνεργαζόμαστε με το catering La Chocolatière το οποίο, πάντα ευαισθητοποιημένο, φροντίζει να επικοινωνεί μαζί μας κάθε φορά που περισσεύει φαγητό από κάποια εκδήλωση που οργανώνει.
Εδώ στο Μπορούμε συχνά δεχόμαστε την ερώτηση «πώς μπορώ και εγώ να βοηθήσω στη μείωση της σπατάλης τροφίμων;» από ανθρώπους που είναι και αυτοί ευαισθητοποιημένοι με αυτό το ζήτημα.
Δύο ακόμα λαϊκές αγορές προστέθηκαν πρόσφατα στις συνεργασίες του προγράμματος «Μπορούμε στη Λαϊκή», αυτές του Κορυδαλλού και του Χολαργού.