Ό,τι χρειάζεσαι να γνωρίζεις για τη σπατάλη τροφίμων στην Ελλάδα και τους τρόπους μείωσης της, ανάγκες κοινωφελών φορέων και τα τελευταία νέα μας
Πριν από 3 χρόνια επικοινώνησε μαζί μας ένα μέλος της Σχολής Ικάρων που ήταν πολύ προβληματισμένο από το φαγητό που τυχαίνει να περισσεύει κάποιες μέρες στη Σχολή.
Γνωρίζατε ότι κάθε χρόνο το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων για ανθρώπινη κατανάλωση καταλήγει στα απορρίμματα και ότι σε κάθε Ευρωπαίο αντιστοιχούν -κατά μέσο όρο- 173 κιλά τροφίμων που σπαταλώνται;
Με την ένταξη δύο νέων λαϊκών αγορών στη Θεσσαλονίκη (στην Σταυρούπολη (Μεσολογγίου και Βενιζέλου) και στην Ξηροκρήνη) το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» πραγματοποιείται πλέον σε 19 λαιϊκές στην Αθήνα και 6 στη Θεσσαλονίκη.
Πριν λίγο καιρό είχαμε την χαρά και τιμή να συνεργαστούμε ξανά με το πρόγραμμα Future Leaders, το οποίο έχει ως στόχο να υποστηρίξει νέους απόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων ώστε να ενταχθούν με επιτυχία στην αγορά εργασίας ως ικανά και κοινωνικά ευαισθητοποιημένα στελέχη.
Πριν μερικές μέρες ταξιδέψαμε στις Βρυξέλλες και είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε στη συνάντηση της υπο-ομάδας «Δράση και Εφαρμογή» της πλατφόρμας εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για τις απώλειες και τη σπατάλη τροφίμων.
Οικογένεια είναι το χέρι που σε κρατάει όταν το έχεις πραγματικά ανάγκη. Εμείς "Μπορούμε" να γίνουμε ο συνδετικός κρίκος μεταξύ αυτών που θέλουν να βοηθήσουν και αυτών που έχουν επισιτιστική ανάγκη σήμερα στην Ελλάδα. Είμαστε Οικογένεια!
Πριν λίγο καιρό επικοινώνησε μαζί μας η ομάδα του Cookpad για να μοιραστεί μαζί μας μια δράση που σκέφτηκε να υλοποιήσει για να υποστηρίξει τις επισιτιστικές ανάγκες ενός κοινωφελή φορέα.
Από το 2015 έχουμε τη χαρά και την τιμή να συνεργαζόμαστε με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων που είναι πάντα στο πλευρό μας στηρίζοντας έμπρακτα το μήνυμά μας "Καμία μερίδα φαγητού χαμένη".