;

Το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» Θεσσαλονίκης συνεχίζει δυναμικά!

Τρι 30 Μαρτίου 2021

Το 2020 ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για όλους. Στην αρχή του έτους κανείς δεν φανταζόταν τι θα ακολουθήσει. Ξαφνικά μπήκαν στην ζωή μας νέες έννοιες όπως καραντίνα, κορωνοϊός, κοινωνική αποστασιοποίηση κ.λ.π. Κληθήκαμε να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να προσαρμοστούμε σε νέα δεδομένα και μάλιστα με κάπως «βίαιο» τρόπο. Αυτό είχε ως φυσικό επακόλουθο να κυριαρχήσουν συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος, η θλίψη, η αβεβαιότητα. Οι ανάγκες των ανθρώπων και ιδίως εκείνων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες αυξήθηκαν, τη στιγμή που οι φυσικές αποστάσεις μεταξύ μας μεγάλωσαν, με αποτέλεσμα αρκετές εθελοντικές δράσεις να αναγκαστούν να διακόψουν προσωρινά το έργο τους.

Σε πείσμα των καιρών και παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» Θεσσαλονίκης συνέχισε την λειτουργία του. Μόνο περήφανοι μπορούμε να νιώθουμε, καθώς με την πολύτιμη βοήθεια των εθελοντών και των συνεργαζόμενων φορέων καταφέραμε να διασώσουμε και να συλλέξουμε ελαφρώς μικρότερη ποσότητα από το 2019, με σαφώς λιγότερες δράσεις.

Εκτός αυτού, είμαστε πολύ χαρούμενοι και αισιόδοξοι για το μέλλον, αφού στοχεύσαμε, προσπαθήσαμε και τελικά πετύχαμε να εδραιώσουμε συνεργασία με τη λαϊκή αγορά της 25ης Μαρτίου, τη μεγαλύτερη της Θεσσαλονίκης και μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας. Αυτό μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια, να στοχεύσουμε και να πετύχουμε νέες συνεργασίες στο πλαίσιο της προσπάθειας ενάντια στη σπατάλη τροφίμων και τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Όλα τα παραπάνω και όσα έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια δεν θα ήταν εφικτά χωρίς τη στήριξη από το The Hellenic Initiative Australia (THI), του πιο σημαντικού φορέα της Ελληνικής Διασποράς στην Αυστραλία, ο οποίος στηρίζει εδώ και 5 χρόνια ολόκληρο το πρόγραμμα «Μπορούμε στη Λαϊκή» και τους οποίους ευχαριστούμε από την καρδιά μας!